Lagbanner
Kenneth Gustafsson förlänger - och anfallare lämnar för seriekonkurrent
Kenneth Gustafsson kommer att göra sin fjortonde säsong för GAIS 2015.

Kenneth Gustafsson förlänger - och anfallare lämnar för seriekonkurrent

GAIS lagkapten Kenneth Gustafsson har valt att förlänga med GAIS över säsongen 2015 - och samtidigt väljer Gabriel Altemark-Vanneryr att lämna till förmån för seriekonkurrenten Ljungskile SK.

Lagkaptenen Kenneth Gustafsson har varit GAIS ansikte utåt sedan Fredrik Lundgren lade skorna på hyllan. Nu är det klart att han även kommer att vara i GAIS under säsongen 2015 efter en tids förhandlingar.

-Kenneth har en stor erfarenhet från elitfotbollen som är viktig för oss och förlängningen är kopplad till en stor önskan om ett framgångsrikt GAIS, säger P-O Ljung till den officiella hemsidan och fortsätter:

-Utöver sin kompetens på plan är han mycket viktig även utanför. Han är en grönsvart vardagshjälte.

Huvudpersonen själv är nöjd med sin förlängning med förenngen han har representerat sedan 2002:

-Det sätt vi jobbat under hösten med den dagliga fotbollsverksamheten är något som jag är övertygad om att är helt rätt för att nå framgång. Det känns spännande och inspirerande att få vara en del av trupp som tillsammans med tränarteamet kommer fortsätta arbeta på den inslagna vägen under 2015.

Sektion Grönsvart är väldigt glada över att få se Kenneth Gustafsson ytterligare en säsong i den vackraste av tröjor!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samtidigt som trotjänaren förlänger väljer en annan spelare att inte fortsätta i GAIS. Gabriel Altemark-Vanneryr har stället kritat på för Ljungskile SK trots att han blev erbjuden kontrakt med GAIS. Men "Gabbe" kände att det inte riktigt klickade med P-O Ljung och istället kommer vi att få se honom i LSK-tröjan nästa säsong.

- GAIS var med fram tills sista stund. Jag tror mycket på klubben. Sportchefen (Jonas Lundén) och ordföranden (Thomas Andersson) är fantastiska. De kommer dra GAIS åt rätt hårt. Men jag klickade inte riktigt med tränaren, säger Gabriel Altemark Vanneryr till Expressen.

Gabriel har haft ett tufft beslut att välja mellan LSK och GAIS de senaste dagarna medger han. Men han kände till slut att han hittade mer rätt med tränaren Tor-Arne Fredheim. "Gabbe" har huserat i Ljungskile SK tidigare under karriären också.

Anfallaren hade en tuff tid i GAIS  med mycket skador inledningsvis vilket gjorde att vi aldrig fick se han och Joel Johansson kampera ihop en hel säsong, mycket pga att Joel också var skadad. Han fick dra ett stort lass själv på topp och gjorde det bra på slutet när han hittade nätet några gånger. Men ett miljöbyte kan vara det som behövs för anfallaren.

Sektion Grönsvart önskar "Gabbe" lycka till i framtiden!

Källa: GAIS officiella hemsida, Expressen.se

Simon Kostofski2014-12-17 19:01:00
Author

Fler artiklar om GAIS