Häcken laddar upp i Dubai
Peter Gerhardsson och hans mannar reser i februari till Dubai.

Häcken laddar upp i Dubai

Första träningsmatchen för 2014 är bokad och Häcken flyr februarimörkret med träningsläger i Dubai.

Hisingens stolthet har inlett försäsongen intensivt. Sex spelare har fått beskedet att de inte längre ingår i Peter Gerhardssons planer. Lägg också till Mika Ojala som själv förhörde sig om att få bryta sitt kontrakt vilket klubben gick med på. Sju spelare har alltså lämnat och fortfarande finns det frågetecken på Kari Arkivuo, Hosam Aiesh och Dominic Chatto

Arkivuo, 30, har spelat i klubben sedan 2010 och gjort succé i den gul-svarta tröjan. Nu har hans kontrakt gått ut och klubben sitter just nu i förhandlingar med den finske landslagsförsvararen om en förlängning på Hisingen. I år har han dock brottats med en del skador vilket också har synts på hans matchform. Det är annars ingen tvekan om att han är en av allsvenskans bästa vänsterbackar när han prickar in formen rätt. 

Aiesh, 18, slog nyligen målrekord i Mariedals cup. Den vindsnabbe mittfältaren/anfallaren noterades för imponerande 31 mål på 13 matcher. I allsvenskan har det dock inte blivit några framträdanden än och han står just nu bakom Moestafa El Kabir, Carlos Strandberg och Dioh Williams. Har varit lysande i många U21 matcher men frågan är hur stora hans chanser är att slå sig in i startelvan. 

Dominic Chatto, 28, vars kontrakt också går ut i år har spelat 24 matcher varav 23 från start och kom till klubben 2009 från finska FC Åbo. Mittfältaren har omgärdats av flyttrykten från bland annat Ryssland och sägs ha fått ett kontraktsförslag från Häcken men har nobbat. 

Vid sidan av dessa spelare har den ugandiske landslagsspelaren, Sula Matovu, 21, provtränat med klubben och mycket tyder på att han får kontrakt. Matovu, som är anfallare, kan även spela på mittfältet och har en fin vänsterfot.

 Försäsongens speldatum för 2014 spikade. Spelarna gör sitt första träningspass 7 januari och reser till Dubai i två veckor från 2-17 febuari. 

7 januari: Träningsstart

25 januari: Första matchen. Lilleström borta.

28 januari. Träningsmatch. Motstånd ej klart. Valhalla.

31 januari: Träningsmatch. Falkenberg. Valhalla.

2-17 februari: Träningsläger i Dubai med tre träningsmatcher, möjligen Sven-Göran Erikssons kinesiska klubb Guangzhou R&F.

22 februari: Elfsborg i Borås

25 februari: Gais i Göteborg

Helgen 1 mars: Svenska cupen, första omgången

4 mars: Träningsmatch. Örgryte IS.

8 mars: Svenska cupen, andra omgången

15 mars: Svenska cupen, tredje omgången

22 mars: Genrep. Vålerenga. Hemma.

30-31 mars: Allsvensk premiär 

Källa: GP.se

Thomas Bennelind@thomasbennelind2013-11-12 19:36:00
Author

Fler artiklar om Häcken