Lagbanner
Duo från Tenhult förstärker

Duo från Tenhult förstärker

Mittfältare o målvakt klara!

Den 25:e oktober så rapporterade undertecknad om att Tenhultskillarna Fredrik Claesson och Mikael Axelsson var på ingång - igår, en dryg månad senare blev det officiellt.

Fredrik är född 1991 och kommer ursprungligen ifrån Visingsö men har de senaste sex säsongerna huserat hos i division 2 lillebrorsorna på Kabevallen. 
Jag vet att HFF's ambition alltid har varit att ha stora, kraftfulla målvakter och med sina 193 centimeter så är han åtminstone stor, kraftfull återstår ju att se! 
Men av det jag hört om honom så är det en jävla superkille vi har att göra med åtminstone, det gillar man ju! 

Claesson kommer bli en av två nya målvakter i nästa års trupp och Mak är tydlig med att han inte tror på en tydlig första- och andramålvakt, utan tror att en konkurranssituation bara är nyttig.
Så länge inte vi kommer snurra på fem olika målvakter som vi gjorde i år är jag nöjd. 
Man har ju hyfsat låga krav ändå. 

Mikael Axelsson hann bara spela en säsong i de svartrandiga innan flyttlasset gick igen. 
Axelsson anslöt ifrån div.4-gänget Tidaholms GIF där han tidigt etablerade sig - tjugoåringen har enligt uppgift en finfin speluppfattning och är till råga på det vänsterfotad,
att han kan användas på flera centrala positioner är ju bara en bonus. Ursprungspositionen är central mittfältare men saknar kanske speeden, däremot har han egenskaper som  skulle göra honom till en riktigt bra spelande mittback. 
Gud, blir nästan rörd av min egen beskrivning där. Som en saga! En Svensk Nicolás Otamendi, utan stökig frisyr och taskiga tatueringar. 
Man ska iofs inte stirra sig blind på specifika egenskaper och positioner, är det något som Mak utmärkt sig med under sin tid i klubben är att han inte är rädd för att experimentera för att lyfta en spelare till nya nivåer. Han har säkert en plan för ungtuppen Axelsson.

Claessons kontrakt är på två år och Axelssons på tre. Vettigt men också lite vågat! 

Nästa vecka är det dags igen, ny presskonferens och ny spelarpresentation. 
Jag vågar nästan lova att det är offensiva förstärkningar, kanske två namn rentav. 
Kanske ett som är lite bekant. 

Angående den andra målvakten som ska in föresten.. ja, jag har faktiskt listat ut vem det kan röra sig om. 
Mer om det en annan gång! 
Hej svejs!

Henrik CHenriSpexarn2017-12-01 13:46:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna