Lagbanner
Jag blir störd av en sportchef på semester

Jag blir störd av en sportchef på semester

Issa ringer mig ifrån stranden, det blir lite transferbomber och lite sillysnack. Vi hinner även prata om säsongens första hälft.

Telefonen ringer, jag står i hissen. Har köpt chips o folköl. Det är semester det, men det är ingen ro och ingen vila.
- Tjena Spexarn, det är Issa!

Han har en bra dag, känner sig pigg och på gott humör. Vi kallpratar, om väder och vind, om cancer och fotboll. 

- Läkarna sa att jag skulle boka en utlandsresa, så det gjorde jag. Två veckor till Cypern skulle vi åka. Sen började jag en ny cellgiftsbehandling och läkarna avrådde mig ifrån att åka. Så.. ja, så blev det. Lite snopet faktiskt!
Men läkarna vet bäst?
- Definitivt, de vet bäst. Men nu fick jag mig en semester ändå, vi åkte till Fårö på Gotland. Jag, frugan o Mak o hans familj. Det är fantastiskt. Vi ligger på stranden och njuter nu!
Ah, en riktig semester nu då? Inget jobb?
- Ja en riktig semester, men lite jobb! Vi är på jakt efter lite nya spelare och kommer ta in, minst två faktiskt.
Inga namn där?
- Nej, hade jag haft några så hade jag sagt. Men nu är det helt blankt och det stressar mig faktiskt lite.
Fan inte stressa! Du är på semester!
- Jo men det gör jag, i vanliga fall brukar vi alltid ha några spår att gå på - men nu är det som sagt, blankt!
Men med två eller flera nyförvärv så utgår jag ifrån lite rörelse i truppen i sommar?
- Ja, det räknar vi med. Jag kan ju bekräfta, eller berätta redan nu. Att David Monsalve, lämnar.
Åh fan?!
- Ja, hans fru är gravid o han ville hem, han har egentligen två år kvar på kontraktet men vi sätter inte käppar i hjulet när det ser ut såhär. Det gör vi inte.
Nej nej, det kan jag verkligen förstå. Ersättare på g?
- Njaee, nä. Vi hade en kille på provträning förra veckan.. Vad hette han nu igen? Hmm.. från BP, en ung kille. Robert? Vänta lite! Mak! Mak! Maaak! Mak! Vad hette han? Vad hette målvakten vi hade förra veckan?
Jag hör Mak i bakgrunden
- Viktor!
- Ja just det, Viktor! Men han blir det inget med! Han var bra o så, men lite för ung! Vi jagar vidare, men det är svårt det är det. 

Kanadesiska målvakten David Monsalve anslöt så sent som i slutet av mars och har i mina ögon varit en hygglig sista utpost.

All right, men hur blir det med Edin. Kan du bekräfta att det finns konkreta bud?
- Mmm, det gör det nog. Kom in något i dagarna som vi ska ta ställning till.
Gais?
- Nej inte ifrån Gais, de är ju intresserade som du vet. Men nä inget bud från dem.
Ni vill ha hyfsat betalt ändå, vilket gör att Gais bör få det svårt
- Precis, så är det! Även fast Edin har kort tid kvar på sitt kontrakt så kan vi inte skänka bort honom nu. Då är det nästan bättre att han får gå gratis efter säsongen, förstår du hur jag menar?
Jaja, det är dyrare att åka ur än att släppa honom gratis
- Precis så! Edin är helt inne på det också, förstår precis hur vi tänker - vi kommer vilja ha ganska bra betalt för honom trots kontraktslängden.
Han fortsätter
- Edin har varit superproffsig och lojal, 100% fokuserad på HFF även fast han omges av rykten så är vi överens om hur vi ska gå tillväga.
- En spelare av Edins kaliber måste ju ersättas, får vi till en lösnig med en köpande klubb att en spelare går i motsatt riktning eller att vi får till en kontakt via deras kontaktnät. Då är det en annan femma. Men nu kommer han kosta pengar. 
Han avslutar
- Edin får gå nu om vi får tillräckligt betalt, kan man säga.
Bra så, jag tycker resonemanget låter vettigt. En missnöjd spelare som vantrivs i klubben är bara dåligt, för alla och får Edin alla förutsättningar klara för sig o känner sig nöjd med det så är det kanon, för alla. 

Jaja, men Issa. Nu när jag har dig på tråden. Hur ser du på säsongens första hälft?
- Asså, rena mardrömsstarten med tanke på försäsongen. Det hade ju sett jäkligt bra ut!
- Visst hade jag förväntat mig en tuff start med tanke på spelschemat, men inte det här.
- Jag faktiskt trodde vi skulle lösa det lite bättre än vad vi gjorde, det måste jag erkänna.
Vem gjorde inte det, tänker jag.
Issa fortsätter
Vi hamnade  i en negativ spiral kan man säga,  spelarna blev lite stressade vilket gick ut över spelet och då blir det ett jobb i uppförsbacke. Sen med tanke på alla kryss också, när vi tappar vinster i slutet. Sånt sätter sig i huvudet.

Men målsättningen är densamma nu som innan säsongen?
- Absolut! Får vi lite stolpe in istället för stolpe ut nu så tror jag vi kan slåss om en top5-placering, men det är små marginaler i den här serien. Några förluster och man är i botten, några vinster och man är i toppen. Varenda match blir en finalmatch framöver.
Finns det några namn du vill lyfta lite extra?
- Ja, Edin såklart. Oundvikligt. 14 poäng på 13 matcher är bra men jag måste även säga Malek faktiskt. Han går ifrån att vara back och som konstant riskeras bli omsprungen till att bli en stabil innermittfältare som ger hela laget ett lugn, otroligt spelintelligent och lojal. Inget gnäll, sliter och jobbar stenhårt!

Om jag säger, att jag förväntat mig lite mer av Simon Dimitrijevic. Vad säger du då?
- Jag håller med, delvis. Men jag är oerhört glad över att han fått vara hel och frisk. Sen tror jag att Simon ställer lite för höga krav på sig själv, han vill vara spelaren som kommer in och gör skillnad. Förstår du? Det blir en passning för mycket, det blir en fint för mycket och det låser sig lite där.
Men han började bra
- Han började oerhört bra, vilket också blev svårt för honom sen. Men vi har haft en dialog med Simon och jag tror det kommer bli bra det här!
Det hoppas jag!
Vi skrattar.

Allt gott. Vi önskar varandra trevlig fortsatt semester och hälsar varandras familjer. Precis som vanligt. Issa är ingen vanlig sportchef. Det är han definitivt inte. Han är ett socialt unikum o jag är väldigt glad att han är just vår sportchef och min vän.

 

Henrik CHenriSpexarn2017-07-19 16:47:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna