Lagbanner
Rockad på tränarfronten

Rockad på tränarfronten

Säsongen går mot sitt slut och klubben tar fram det tunga artilleriet för att vända på skutan

Det återstår fem marcher av årets upplaga av div 1 södra, chansen att hålla sig kvar bör nog sägas vara teoretisk. I praktiken?
Ptja, inte mycket av det hittills uppvisade spelet talar för en supervändning, även om det skulle vara lägligt nu när laget är nere för räkning och klockan klämtar.

I torsdags möttes vi av beskedet att huvudtränare Westman blir petad från sitt uppdrag att leda a-laget, ”en ny röst” behövdes kommunicerades det. Han ersätts med omedelbar verkan av den smått legendariske Jörgen Larsson som tar över som någon slags interimlösning.
Ett logiskt beslut som jag står bakom till 100%, det enda ologiska är väl att det händer först nu när loppet mer eller mindre redan är kört. I mitt tycke borde klubben agerat tidigare, kanske redan i somras. Nu är livlinorna få och goda råd dyra och så vidare.

Jag har fått det bekräftat att stora delar av spelargruppen känt ett missnöje med Westmans tränarmetoder och att det kulminerat under säsongens andra hälft. En förändring är därmed nödvändig, en tränare utan förtroende ifrån spelargruppen är ohållbart. Såklart.
Men i det här kan jag inte låta bli att fundera på hur stort ansvar spelarna egentligen har? 
Kan de se sig själv i spegeln och känna att de levererat hundraprocentiga insatser match in och match ut?
Ärligt talat, många av spelarna har sett ut som skit i år och vi bör hoppas, för allas skull att de har minst ett par växlar till att plocka fram.
Det lär behövas.
Fem matcher kvar, tre vinster är ett måste.
Det är inte omöjligt.

Vill även passa på att tacka Benjamin för tiden i Husqvarna FF och för tålamodet han haft med mig och mitt tjat. 

Henrik CHenriSpexarn2018-10-13 09:38:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna