Lagbanner
Säsongssummering Målvakter & försvar

Säsongssummering Målvakter & försvar

Här summerar jag säsongen som gått, spelare för spelare - lagdel för lagdel

Årets spelarsummering är här, åtminstone första halvan. Jag betygsätter spelare för spelare, lagdel för lagdel med en liten kommentar. Ibland långa, ibland korta.
Betygsystemet ser ut som följande, 1-5 där 1 betyder underkänt och 5 betyder jättebra. 
2 bör väl anses vara godkänd, 3 är då lite mer än godkänd. 4 är lite mindre än jättebra men fortfarande väldigt bra. Glasklart?
Nu kickar vi igång'ett

Målvakter

Fredrik Claesson
16 matcher 1 gult kort
Den goda Freddan, inledde förvisso med en hållen nolla hemma mot seriefavoriten (och sedermera även serievinnaren) Mjällby. Sedan tornade mörka moln upp sig på himlen, egentligen för hela laget så där ska inte någon skugga falla över Claesson. Såg bitvis lite skakig och stundtals öven övermodig ut mellan stolparna, blandade och gav. Det finns utvecklingspotential här, om vi säger så. Stannar han? Lämnar han? Vem vet! Ssssspännande!
2/5

Sulejmen Sarajlic
14 matcher 2 gula kort
Fick finna sig i att vara reservkeeper inledningsvis men tog senare över huvudansvaret mer och mer, agerade nästan alltid lugnt och behärskat och var ofta HFF’s bästa spelare även de matcherna det kollektivt såg rätt illa ut.
Visade upp ett spel som överraskade åtminstone mig, väldigt positivt och jag hoppas att Sulle stannar och vaktar kassen även nästa år, även om han kanske har potential att lira högre upp i systemet. Redan nu.
4/5

Backar

Didric Andersson
29 matcher (29 starter) 1 mål - 4 gula kort
Didde lirade nästan samtliga matcher i år, 29 starter och endast utbytt en gång. 2555 mäktiga minuter är ändå imponerande siffror. Mäktade även med ett mål och fick syna domarens gula lapp fyra gånger.
Har väl tyvärr inte haft sin bästa säsong rent fotbollsmässigt (vem har egentligen haft det?) men jag har inte varken mage eller faktiskt lust att kölhala honom för något. Vi konstaterar att det har funnits bättre stunder på fotbollsplanen för Herr Andersson än det gjorde just den här säsongen.
2/5

Kristofer Snarberg
20 matcher (18 starter) 1 gult kort
Har på samma sätt som sin vapendragare Didde inte haft någon supersäsong, kanske en smula omotiverad? Kanske en smula.. jag vet inte, gubbtrött? Oavsett vad, är det jätteokej. Ingen skugga ska falla på Snarberg. Har gjort vad han ska, typ. Med sin nyligen aviserade sorti ifrån HFF så skulle det såklart varit roligare att avsluta bättre men, man kan inte få allt!
2/5 (men, en moralisk 5/5 pga härliga härliga Snöret)

Mergim Shala
24 matcher (23 starter) 1 mål - 6 gula kort
Shala har haft en mycket oklar och otacksam roll i årets upplaga av HFF, är han en mittfältare? Är han mittback? Jag vet inte. Han har åtminstone inte en jättebra uppspelsfot och dessvärre har ganska många uppspel gått via Mergims fötter. Vilket resulterade i, inte så mycket alls.
Har däremot för mig att målet han gjorde mot Eskilsminne var snyggt, så det får jag ge honom men annars så lämnade hans insatser en del att önska!
1/5

Albin Carlsson
20 matcher (7 starter) 3 mål - 4 gula kort
Har mest agerat inhoppare, både som back och som anfallare (coolt!). Multifunktionell slitvarg, har verkligen inte gjort bort sig och har spelat efter sin förmåga. Tre mål framåt, tre kraftfulla grejer och även med en misslyckad (men mäktig!) bicykleta på CV't.
Har en uppoffrande spelstil som faller mig i smaken och jag hoppas på en fortsättning i HFF.
3/5


Fredrik Månsson
11 matcher (10 starter) 2 gula kort
En av Westmans adepter som togs in ifrån Universitetsspel i USA, 21-årig vänsterfotad ytterback som tyvärr vägde för lätt när han fick chansen. Höll tyvärr inte riktigt måttet och kanske mår han bra av en säsong i division 2. I blårandig tröja? Ja kanske!
1/5

Anton Delwér
19 matcher (18 starter) 2 mål - 1 gult kort
Den andra av Westmans adepter som även han plockades in ifrån universitetsspel i USA. En helt okej debutsäsong får jag ändå säga, lite valpigt agerande då och då. Men vafan, när jag var 22 så drack jag starköl fem dagar i veckan och var som en hundvalp på två ben.
Behöver inte skämmas för sin säsong.
2/5

Henrik CHenriSpexarn2018-11-26 20:29:05
Author

Fler artiklar om Husqvarna