Lagbanner

Supertalangen stannar ytterligare ett år

När The Telegraph listade de 100 hetaste spelarna i januaris transferfönster var 3 svenska spelare med, Victor Nilsson- Lindelöf, Linus Wahlqvist och HFF's Peter Gwargis, den sistnämnda rankades högst av dessa tre.

Arsenal är intresserade av hans tjänster, Manchester City likaså, han har varit Rotterdam och visat upp sig för Feyonoord - men nu står det klart att den sextonårige supertalangen och pojklandslagspelaren som även kallats "Sveriges Mesut Özil" Peter Gwargis stannar i HFF.

Jag pratar med Peter tidigt i morse och han säger att ingenting är påskrivet men medger att det finns ett muntligt avtal som handlar om att han blir HFF trogen minst ett år till.
- Planen är att jag stannar minst ett år, sen får vi se va som händer. Just nu är det bara HFF jag fokuserar på, säger han. 

Han gjorde sin a-lagsdebut i helgen när HFF träningsspelade mot lokalkonkurrenterna J-södra, förlusten till trots så imponerade Gwargis stort.
- Det var lite nervöst, från att spela U17 till att möta allsvenskt motstånd. Men det gick nog okej!

Peter berättar att förtroendet han fått ifrån sin nya huvudtränare gjorde valet att stanna enklare
- Det är skönt att ha en tränare som ger en mycket förtroende, särskild vid den åldern jag är i nu. Det är viktigt att ta rätt beslut i karriären och jag känner att med det förtroendet Mak ger mig så blir det bäst att stanna!

HFF's huvudtränare Mohammed Ali-Khan svarar på frågan om han tror att Gwargis kommer få speltid i a-laget redan i år
- Självklart har han chansen, annars hade jag aldrig plockat upp honom.
Han fortsätter:
- Han behöver få tid på sig, han ska inte känna någon stress!







 

Henrik CHenriSpexarn2017-01-24 09:53:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna