Lagbanner
Truppsummering; målvakt & försvarare

Truppsummering; målvakt & försvarare

Här summerar jag truppen, spelare för spelare - position för position. Adderat med en liten kommentar och ett extremt objektivt och genomtänkt betyg

Betygsystemet är enkelt, 1-5 och det står efter kommentaren.

1 - Halvhygglig, har en del saker som behöver förbättras
2 - Helt okej, användbart tillskott eller en spelare med potential.
3 - Bra! 
4 - Jättebra!
5 - Världsklass! 

All right? Ni hänger med? 


Målvakter

Fredrik Claesson
Okej, såhär. Jag gillar Fredrik, det måste jag ju erkänna men jag måste ändå ärligt säga att han är en av de mest stabila målvakter jag sett vakta HFF’s mål under min tid på läktaren.
Visst, han är inte den extroverta tv-räddningsmålvakten som vi vant oss se på Vapenvallen, vi har ju ett förflutet av galningar som Vazgec och Akovic. Killar som både charmade och förfärade oss supportrar.
I Fredrik får vi en trygghet och en superkompetant målvakt som jag tror föreningen kommer må väldigt gott av - i en lång tid framöver.
Jag ser nog Claesson som vår förstekeeper åtminstone inledningsvis
4/5

Sulejmen Sarajlic
Flyttfågeln Sarajlic har äntligen återvänt och landat i 036-området igen, sin ringa ålder till trots återvänder han via utflykter till IFK Göteborg, Öster, FK Gjövik- Lyn och nu senast i seriekonkurrenten Oddevold så är han en blårandig spelare.
Om vi ska jämföra målvaktsstil med den andra målvakten Claesson, vilket vi kanske bör göra då dessa två gentlemen konkurrerar om huvudansvaret så är Sulejmen något mer avig och yvig i sitt målvaktsarbete. Det behöver inte vara negativt och med sin storlek så kommer han göra ett strålande jobb och jag vet inte om jag kan erinra mig en sån här konkurrenssituation på målvaktsposten innan!
Det måste vara stimulerande för båda killarna att hela tiden behöva prestera och utvecklas.
Sarajlic kanske behöver förbättra sitt positionspel något för det är väl där jag skulle kunna se mig några brister, annars - en superkompetent målvakt.
Har vi söderettans bästa målvaktsuppsättning? Jag tror det!
3/5


Backar

Didric Andersson    
Behöver väl ingen närmare presentation eller bedömning antar jag?
Har med den gångna säsongen i ryggen tystat eventuella kritiker, kom in sent och det var oklart i vilken form den forne storbacken var i - men det fick vi snart veta.
Att han mer eller mindre lagt av med fotbollen o tränat några gånger i månaden syntes knappt och stundtals spelade han som i fornstora dagar.
Hans betydelse går inte att underskatta, på planen som i omklädningsrummet, som sin ungdom till trots är den självklara symbolspelaren för Husqvarna FF 2018.
Kommer utan tvekan att göra en stabil och bra säsong - som alltid och då håller han högsta division 1-klass.
4/5

Kristofer Snarberg
Snöret har slutat att åldras, jag vet inte ens när han är född. Är det någon som vet? Kompenserar sin brist på speed med ett positionssäkert och smart spel. Gör sällan något speciellt fräsigt och det är precis så det ska vara. Spelar enkelt, spelar bra. Ihop med Didric en bergsäker mittbacksduo.
Gjorde sin spelmässigt bästa säsong förra året sedan drömsäsongen 2013 - kan han göra det lika bra i år? Bättre kanske? Vem fan vet!
3/5

Lucas Israelsson
Ung försvarstalang som fått lite speltid under försäsongen, kommer förmodligen initialt stå en bit ifrån startelvan men vem vet vad lite skador och/eller svajande säsongsinledning kan göra för Lucas chanser att slå sig in i a-laget.
Hoppas att han tar stora kliv under nya tränaren Westmans ledning och att han fortsätter att kämpa, han kommer att få chansen tids nog och han är inte ens 20 år fyllda.
2/5

Albin Carlsson    
En för mig okänd spelare tills HFF presenterade honom, det säger ju absolut ingenting om en spelares kvalité för jag har fan ingen koll på någonting, någonsin så. Har på försäsongen fått en hel del speltid och har imponerat, spelar resolut, enkelt och rejält.
Kommer ifrån div.3-gänget Tord och det ska bli intressant att se om Albin kan växla upp till det snabbare div.1-spelet, att han är offensivt skolad gör honom till en mycket intressant spelare i och med sin flexibilitet och bredd. Kommer han peta Didde eller Snöret i mittlåset? Det återstår att se!
Carlsson får ett relativt lågt betyg då han ändå får anses vara lite oprövad på den här nivån.
2/5

Anton Delwér
Lika bra att vara ärlig här va? Jag har ingen jäkla aning om vilken kvalité Anton håller, jag har sett honom på tok för lite för att kunna bedöma men av det jag kunnat läsa mig till så är han en mycket intressant spelartyp, flexibel, klok och rutinerad trots att han bara är 23 år.
Kommer ifrån collegespel i USA där han spenderade ett år. Nivån ska enligt uppgift håller division 1-klass. Är en spelare som nya tränaren Westman känner sedan innan och bör väl anses vara noggrant scoutad.
Kan spela både centralt på mittfältet, i försvaret och som ytterback. Det är något jag gillar, kostnadseffektivt! Hoppas att Anton kan visa att Benjamin gjorde rätt som plockade in honom, får ett betyg att växa i!
2/5

Fredrik Månsson
Svinsvårt det här när det kommer in unga spelare utifrån som man har noll jävla koll på. Fredrik kommer som Delwér även han ifrån spel i amerikanska collegeligan och är en vänsterfotad vänsterback.
Fredrik är enligt Benjamin Westman en rejäl ytterback som både är snabb och klok och eftersom vi helt saknar vänsterfötter i försvaret så är ju värvningen mycket logisk.
På samma sätt som Delwér får han ett betyg att växa i!
2/5

Henrik CHenriSpexarn2018-03-17 16:45:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna