Lagbanner
Nyckelhelg i nedflyttningskampen i Ettan Norra!

Nyckelhelg i nedflyttningskampen i Ettan Norra!

Omgången lovar massor med spänning, då de sex sämst placerade lagen alla mötes inbördes till helgen. Tre sexpoängsmatcher som får mycket stor betydelse, då lagen ligger inom 4 poäng från varandra i tabellen.

Serien har vänt. Den negativa trenden också?
Efter att ha slutat en tung vårhalva positivt - med seger både mot Sylvia och mot Gute i cupen - så stötte vi på serieledande Sandviken i första matchen efter uppehållet. Där blev det en svidande förlust med 6-1. Vi gjorde sedan en bra insats mot Sollentuna, men två klassfrisparkar av Emil Stenstrand i minut 67 och 83 vände en 2-1 ledning till en snöplig förlust med 2-3. I senaste matchen mot Täby FK fick vi äntligen islossning för målskyttet, och vi kunde kontrollerat lotsa hem en stabil seger med 4-1. Vågar vi hoppas på ett trendbrott, och lite mer frekvent poängskörd under hösten? Vi behöver en uppryckning nu om vi ska ha någon chans att undvika nedflyttning.

Sommartransfers
Två spelare har lämnat oss under sommarfönstret: Majkel Bagir har gått till seriekonkurrenten Motala, och George Alchahin har gått till Assyriska FF i Div2 Södra Svealand.
Vi fyller dessa luckor med två nyförvärv i anfallet: Ömur Pektas återvänder till Stocksund efter ett hastigt avkortat äventyr hos Varberg i allsvenskan. Lukas Sunesson ansluter också efter att ha tillbringat våren med Landskrona BOIS i superettan.

Tuff spelvecka - IFK och Giffarnas prioriteringar och truppdjup?
Både IFK Stocksund (Ettan Norra) och Giffarna (Superettan) sladdar i sina tabeller, och behöver prioritera sina seriematcher för att försöka undvika nedflyttning.
IFK Stocksund möter bottenkonkurrenten Motala den 19:e, och ett sladdande Sylvia den 26:e.
Giffarna på negativ kvalplats tar sig an tabelljumbon Skövde den 19:e, och J-Södra i tabellmitten den 28:e.
Det intressanta här är att utöver dessa två viktiga serieomgångar så ska IFK och Giffarna mötas 2 gånger under samma 10-dagarsperiod:
Onsdag den 23:e möts föreningarnas herrlag i Svenska Cupen. Segrarna därifrån går vidare till gruppspelet och därmed en eller två potentiellt mycket inkomstbringande hemmamatcher.
Lördag den 26:e möts också föreningarnas P19-lag i serien ’P19 Superettan Norra’. GIF ligger just nu på andraplatsen (och därmed kvalplats till P19-allsvenskan), en poäng före IFK på tredjeplatsen. En nyckelmatch i kampen om kvalplatsen. Den allsvenska P19-platsen är viktig för föreningarnas förmåga att rekrytera, behålla och utveckla sina akademitalanger mot spel i seniorlaget. Så bägge dessa matcher är viktiga för föreningarna. 
Det ska bli mycket intressant att följa hur lagen väljer att prioritera och matcha sina yngre talanger i dessa två matcher – IFK har 3 spelare och GIF har 4 som är unga nog att spela med P19, men samtidigt så är det rimligen också exakt dessa man vill (och behöver!) lufta i cupen.
 

Redaktionen2023-08-17 15:54:00

Fler artiklar om IFK Stocksund

Summering av debut-säsongen 2023
En succé-debut, ännu ett resultat att glömma, och allmänna reflektioner efter säsongsinledningen.