Inför: GAIS-Varbergs BoIS - Nu drar det äntligen igång!
Dags för Adam Eriksson och hans GAIS att bärga tre poäng mot Varbergs BoIS.

Inför: GAIS-Varbergs BoIS - Nu drar det äntligen igång!

GAIS tar emot Varbergs BoIS på Gamla Ullevi under annandag påsk-dagen. Det är äntligen dags för seriespel i Superettan för GAIS del och som vi har väntat!

GAIS - Varbergs BoIS

16:45

Gamla Ullevi

Måndagen den 6 April



Som vi har väntat och nu
är det äntligen dags att dra igång säsongen 2015 för GAIS del. Efter en försäsong, där resultaten och insatserna har varit lite upp och ner, så ska GAIS nu visa vad man går för. Tränare P-O Ljung har försökt att sätta sin prägel på laget och är väldigt mån om att sätta grunderna, få ihop ett eget spel samt att få spelarna att jobba och slita till 100% hela tiden. Nu är det upp till bevis för spelarna att visa att man klarar av det.
GAIS har annars gjort en hel del spelarförändringar i truppen jämfört med fjolårssäsongen och har nyligen värvat in två afrikanska spelare för att höja truppen ytterligare. Yussif Chibsah kommer att tillföra en allsvensk rutin som kmmer bli tung för de andra lagen att möta. Pule Maraisane från Sydafrika kommer att spetsa till offensiven lite ytterligare och kan bli ett utropstecken i år. Han får dock vänta på att debutera tills det adminstrativa är helt klart.

Dagens motståndare är hallänningarna Varbergs BoIS. Ett lag som GAIS har haft väldigt svårt med de senaste åren. Det är faktiskt så att GAIS har förlorat tre av de fyra senaste möterna lagen emellan. Dock till GAIS fördel så vann man de senaste mötet med 2-0 på Gamla Ullevi.
Varberg har gjort en del förändringar i truppen och har tagit in en hel del spetsspelare. Anfallaren David Johannesson har kommit in från seriekonkurrenten Ljungskile och kan bli ett riktigt kap. Thomas Boakye kommer närmast från Östersund, där han hade en hel del skadeskavanker men är en duktig fotbollsspelare i övrigt. Sen har man tagit in Oliver Nåfors och Martin Ingesson, tidigare provspelare i GAIS under den här försäsongen.

Det blir spännande att se hur GAIS väljer att ställa upp sitt lag idag. Tommi Vaiho lär dock vara given mellan stolparna idag. Backlinjen kommer troligen att bestå av mittbackarna Richard Ekunde och Björn Andersson centralt. Till vänster kommer Malkolm Moënza få förtroende i kapten Kenneth Gustafssons frånvaro. Sedan få vi se om Sandeep Mankoo är helt 100% redo för spel. Annars finns både Emil Eliasson och nyförvärvet Calle Svensson där och konkurrerar. David Björkeryd är inte tillgänglig för spel.
På mittfältet kommer Johan Lundgren och Reuben Ayarna att styra. Till höger hittar vi den viktige engelsmannen Kieron Cadogan och till vänster troligtvis Adam Eriksson. Bragi Bergsson är även han borta och lägg därtill att Petrit Zhubi verkar inte ha förtroendet från tränaren alls.
I anfallet lär Patrik Ingelsten ha den lite släpande rollen bakom den djupledslöpande forwarden Linus Tornblad.

Vaiho
Mankoo/Svensson - B Andersson - Ekunde - Moënza
Cadogan - Ayarna - Lundgren - Eriksson
Ingelsten
Tornblad

COYG!!

Simon Kostofski2015-04-06 11:16:10
Author

Fler artiklar om GAIS