Inför Landskrona BoIS – AFC Eskilstuna: En annorlunda motståndare

Inför Landskrona BoIS – AFC Eskilstuna: En annorlunda motståndare

Det är ett formstarkt Landskrona BoIS som tar emot AFC Eskilstuna (tidigare Väsby United) på Landskrona IP i helgen.

Matchen mot Västerås visade att Landskrona BoIS fortsatt rider på vågen från tidigare matcher av ett starkt försvar och en god form. Segern och revanschen i det mötet ledde till att BoIS tog sig förbi lördagens motståndare AFC i tabellen, en position som BoIS alltså kan befästa om det blir seger i helgens drabbning.

AFC är som alla vid det här laget känner till en kontroversiell klubb i svensk fotboll. Svensk fotboll, som annars kännetecknas av sitt starka stöd för föreningsdemokrati och 51-procentsregeln, fick år 2012 se klubben Väsby United byta namn och några år senare flyttade klubben från Stockholmsområdet till Eskilstuna och heter alltså numera AFC Eskilstuna. Klubben har genom åren fått rubriker för att den praktiskt taget stänger ute medlemmar, och på Red-Bull Leipzig/Salzburg manér lyckas stänga ute supportrars möjlighet till påverkan och insyn. I kontrast till detta besöker AFC på lördag ett lag som förmodligen får kategoriseras som en av svensk elitfotbolls mest demokratiskt styrda klubb.

AFC hade en väldigt stark vårsäsong och såg länge ut att vara ett av de lag som skulle göra upp om de tre uppflyttningsplatserna. Hösten har dock inte varit snäll mot Eskilstunalaget och laget får, precis som BoIS, hitta andra saker att spela om än upp- eller nedflyttningar. Senast lagen möttes var i omgång tre och matchen slutade 2-0 till AFC. När den matchen spelades var förutsättningarna helt annorlunda, BoIS var ett slaget lag och AFC var ett lag som hade hopp om uppflyttning.

Förutsättningarna inför den här matchen är att BoIS är seriens formstarkaste lag sett till de sex senaste matcherna, medan AFC är ett av seriens svagaste lag över de senaste sex omgångarna. Senast mötte Eskilstunalaget Öster och förlorad med 1-2, en match som ledde till att AFC nu har två avstängda spelare. BoIS å sin sida vann som bekant senast mot Västerås efter en övertygande första halvlek och har bortsett från tidigare bortfall hela truppen tillgänglig. Närmast framför sig i tabellen jagar BoIS de tre lagen Brage, TFF och Skövde vilka samtliga har 42 poäng, tre poäng fler än BoIS.

Undertecknad tror att detta gäng ska få äran att ställa upp på Landskrona IP imorgon:
Amr
Hedenquist - Philip - Rapp
Strid - Ottosson - Egnell - Dahlqvist 
Jebara - Diawara - Heier
Således med enda förändringen från senast att Hedenquist tar tillbaka sin plats från Wihlstrand efter sin avstängning. Undertecknad tror att ovan mönstrade elva vinner mot AFC med 2-1, och att Jebara och Diawara får dela på den målskörden.

Klubben gör som många känner till ett försök att locka till sig mer publik genom att bjuda stadens barn på entrepengen. Vädergudarna ska denna gången vara med oss och enligt de väderrapporter som jag har kunnat se ska alla BoISare kunna se fram emot uppehåll från regnet under de 90 minuters fotboll som ska spelas. För oss som är exilare och som tvingas se det framför tv:n ser jag inga ursäkter för er som kan vara på plats, upp med rumporna från soffan och ta er ut på IP och hjälp laget till tre poäng mot Väsby United.

Heja BoIS!

Carl Åhlander@callegrabben2022-10-21 13:10:37
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan