Landskrona IP A-plan, 2022-10-17 19:00

Landskrona - Västerås

Inför Landskrona BoIS - Västerås SK: Chans till revansch

Inför Landskrona BoIS - Västerås SK: Chans till revansch

Det vankas säsongens bästa hemmasiffra när Västerås SK kommer på besök ikväll.

I afton tar Landskrona BoIS emot Västerås SK inför en förväntad storpublik på Landskrona IP. BoIS har på sina senaste sex matcher tagit fyra segrar, en oavgjord och en förlust, medan Västerås har plockat tre segrar, två oavgjorda och en förlust. Det är således två av Superettans formstarkaste lag som ska göra upp på IP. Senast lagen möttes på Landskrona IP besegrades VSK med 1-0, medan sommarens bedrövliga insats av de randiga är något som varje svartvit själ nog bara vill glömma.

Det är ett VSK som kommer till Landskrona med en hel del att spela för. Västeråsarna placerar sig på en kvalplats neråt och med två raka segrar mot bottenkonkurrenterna Utsikten och Norrby är det snart dags att tala, om inte en ”great escape” så åtminstone en ”hyfsad escape”. Samtidigt är det ett Landskrona BoIS som är Superettans formstarkaste men som snarare spelar för äran och för ”hittepåmål”. Ett sådant hittepåmål för de randiga är att plocka så många placeringar som det går, och ett positivt resultat i kvällens match skulle medföra att vi parkerar hittepålaget AFC bakom oss och nog övertygar de sista tvivlarna på forumet om att allt visst det är klart. Det är således allt att vinna för de svartvitrandiga och allt att förlora för de grönvita som har gott häng på säker mark.

För de grönvita kommer jag inte ge mig på någon gissning över startelva, jag noterar dock att enligt svensk fotbolls hemsida har laget inte några avstängda. Jag vill också passa på att från redaktionens sida skicka med vårt deltagande i VSK:s sorg över att deras egen Lennart Söderberg har gått bort.

Enligt BoIS officiella hemsida saknas Emil Lindman och Melker Jonsson för skada, Allen Smajic är iväg på landslagsuppdrag och Erik Hedenquist är avstängd efter sin helt BEDRÖVLIGA utvisning mot Öster. Det är således tunt på de tre mittbacksplatserna med både Jonsson och Hedenquist borta vilket talar för att det antingen blir ett formationsskifte eller (vilket känns troligare) att Wihlstrand tar plats i elvan. Undertecknads mest kvalificerade gissning på startelva ikväll blir därför:

Amr
Rapp – Andersson – Wihlstrand
Strid – Egnell – Ottosson – Dahlqvist
Jebara – Pärsson – Heier

Med reservation för att Tkacz, LRO, Diawara och Blixt samtliga är spelare som har fått starta på sistone och som månne kan knipa en plats även ikväll.

Det vankas som bekant storpublik ikväll och i skrivande stund har 4 617 personer säkrat sina biljetter inför kvällens match. Det utlovas aktiviteter för de små och företagsutställningar för de som är intresserade av det. Jag förmodar att medlemstältet kommer vara öppet och att stämningen kommer bli god! Undertecknad tippar 2-0 till de randiga och att det lossnar för Heier som står för bägge baljorna i afton.

Ta er loss från soffan och ge er ut i höstmörkret och avnjut en av säsongens sista drabbningar på plats. Det finns inget finare än höstmatcher i duggregn och elljus, missa det inte!
 

Carl Åhlander@callegrabben2022-10-17 12:16:00
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan