Inför Superettan: Ljungskile SK
Jonas Lindberg, viktigt i år igen!

Inför Superettan: Ljungskile SK

Nu har turen kommit till Ljungskile SK. En förening som dras med svåra ekonomiska bekymmer, det vet vi, men hur är läget i övrigt?

Hur har er försäsong varit?
- Bra, är väl det korta svaret. Truppen är relativt skadefri och träningsmatcherna har gått bra. I cupen var vi nära att lugga Helsingborg på poäng men fick ge oss med en uddamålsförlust.
 
Hur ser truppen ut?
- Som tidigare sagts är den i princip skadefri i nuläget. Genomgående bedömer jag truppen som starkare än fjolårets även om vi tappat några tunga pjäser, framförallt i försvaret.
 
Spelare in
Markus Gustafsson (mf, Viborg), Dominic Furness (mf, Hafnarfjördur), Alex Horwath (mv, Rochester Rhinos), Jonatan Johansson (mv, Selånger), Anton Tideman (b, Oddevold), Rebin Sulaka (b, Dalkurd), Brandon McDonald (b, Real Salt Lake), Steven Old (b, Shijazhuang Yongchang Junhao), Ken Sema (mf, Sylvia), Hannes Stiller (a, IFK Göteborg)
 
Spelare ut
Andreas Andersson (mv, Sirius), Magnus Berglöf (mv, Syrianska), Patrick Hopkins (b, Sirius), Sandeep Mankoo (b, GAIS), Josemar da Santana Silva (b), Nuri Mustafi (b/mf, Shkendija), David Bennhage (b, FC Trollhättan), Paul Tracy (b/mf), Patrick McMahon (b/mf), Amir Suljic (mf, Linköping City), Robert Bagger (mf, Varberg), Luka Mijaljevic (a, Utsikten)
 
Har försäsongen haft någon enskild höjdpunkt?
- Nja. Det har väl sett ganska bra ut överlag. Höjdpunkten har väl varit att vi producerat såpass mycket mål som vi gjort, vilket vi haft stora problem med tidigare. Och så att vi stod emot Helsingborg så bra på bortaplan.
 
Vilken spelare hos er tycker ni att vi ska hålla ögonen lite extra på?
- Ken Sema, yngre bror till Maic och med smeknamnet Kenzema. Extremt individuellt skicklig och målfarlig. Gäller också flera andra av våra offensiva spelare.
 
Vilken är er nyckelspelare?
- Förra säsongen var det Jonas Lindberg och mycket tyder på att det kommer bli så även i år. Han är vår kreatör, en bra dribbler och en riktigt känslig högerfot. Även Markus Gustafsson bör nämnas, och det alldeles för uppenbara svaret Aleksandar Kitic som gör sin tionde raka säsong i LSK.
 
Vilka förväntningar har ni som redaktion på den kommande säsong?
- Vi förväntar oss att laget presterar bättre i år än i fjol, rent placeringsmässigt. Fjolårstruppen hade mer än en niondeplats i sig men det ville sig inte framåt, speciellt inte mot de sämre lagen. Därför fick vi oförtjänt mycket stryk. Vi har slutat på Superettans övre halva nästan samtliga säsonger och det är där vi ska vara. Sedan får vi se hur långt det kan räcka.
 
Finns det några orosmoln på er himmel?
- Ekonomin är välkänd i hela Sverige och det krävs mycket arbete för att hålla den på fötter precis som vanligt. Rent sportsligt är det försvaret, då vi tappat två av seriens bästa mittbackar, förste- och andremålvakterna och släppt in lite mer mål än vad som är smakligt på försäsongen. Får vi bara till det bakåt så kommer det att gå bra.
 
Vilka två lag går direkt upp, och vilket lag får kvala?
 - GAIS och Sirius går upp, Hammarby får kvala. Rent kvalitetsmässigt i trupperna känns det så. GAIS har gjort det bra att dämpa fallet och bygga upp igen. Sirius har imponerat något helt otroligt, både förra säsongen och på försäsongen. Hammarby har fått bygga nytt. Det var nödvändigt, men det kommer antagligen inte räcka till en direktkvalificering i år. Förhoppningsvis kan LSK med lite flyt blanda sig i där. GIF Sundsvall får svårt att ladda om efter två raka kvalförluster mot Halmstad.
 
Hur tror ni tabellens nedre del ser ut när säsongen är slut? Vilka åker ut och vilka får kvala?
- Värnamo har sprattlat sig kvar med nöd och näppe i många år och genomgår just nu ett ekonomiskt stålbad. I år åker de ur. Sällskap får de av smålandskollegan, tillika överraskande nykomlingen Husqvarna, som tyvärr inte räcker till. Till kval nedåt går Ängelholm och J-Södra. Varberg kommer naturligtvis att klara sig även utan kval i år, tack vare Jörgen Wålemarks magiska krafter.

Tusen tack Henrik!

Svenskafans.com2014-04-03 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans