Max Mölder om den nya försäsongen och kommande säsong: "Vi kan inte bärga oss från att se framåt och att spela på ett kokande IP igen!"

Max Mölder om den nya försäsongen och kommande säsong: "Vi kan inte bärga oss från att se framåt och att spela på ett kokande IP igen!"

Under dessa Corona tider så tog jag kontakt med Landskrona BoIS assisterande tränare Max Mölder om hur tankarna går i truppen inför den kommande säsongen och den nya försäsongen man har påbörjat.

Som för alla andra klubbar så får Landskrona BoIS börja en ny försäsong inför seriepremiären som är tänkt att spelas 21/5, vi ställer frågan till Max Mölder hur man ska få spelarna motiverade till det.

- Vi har, likt många andra klubbar, också varit lediga en vecka för att, framförallt mentalt, komma in med mer energi till försäsong 2.0. just nu är det fullt fokus på att vi har seriepremiär den 21/5. Dock är vi medvetna om att det datumet snabbt kan komma att förändras och då finns det olika scenarier på hur man tacklar det. Ett skulle kunna vara en ytterligare ledighet. Som tidigare sagt, denna grupp av spelare är inte svårmotiverade då vi hela tiden drivs av utveckling, därför ser vi möjligheterna detta ger istället för de negativa sidorna av det hela.

Hur går tankarna i truppen med tanke på att man får börja en helt ny försäsong nu?

- Hur varje individ tänker är såklart svårt att svara på eftersom man reagerar på olika sätt på olika uppkomna situationer. Men min känsla med den här gruppen är att vi är så oerhört fokuserade på att hela tiden utvecklas så vi har möjlighet att maximera våra prestationer för att ta oss över de hinder och utmaningar vi ställs inför, och samma känsla har jag nu, säger BoIS-tränaren.


Andra klubbar i andra idrotter har delat upp träningarna i två olika träningsgrupper, är det något ni också gör eller är det svårare som ett fotbollslag i en försäsong?

- Det har vi inte gjort, utan vi följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten. Vi samlas nu mera ute på träningsplanen, de allra minsta spelen har vi tagit bort, alla videomöten är också borttagna och spelarna får för tillfället allt videomaterial hemskickat istället. Hade däremot riktlinjerna från FHM förändrats, och krävt att vi skulle träna i mindre grupper så hade vi självklart löst även det. Som tränare är man van att vara lösningsorienterad, vilket krävs av de flesta i dessa tider.




Faktaruta:

Namn:
 Max Mölder

Födelsedatum: 1984-11-14

Klubbar som spelare: Tyresö FF, IF Leikin, Laholms FK, Ängelholms FF,  Landskrona BoIS, Akademisk Boldklub, Hittarps IK.

Klubbar som tränare: Hittarps IK, Lyngby BK, Landskrona BoIS.

Kontraktslängd: Tillsvidare anställd



Förra säsongen nådde Landskrona BoIS ett kval upp till Superettan där man förlorade mot Östers IF, den här säsongen är BoIS favorittippade något Mölder hyllar spelarna för. Men kan dom leva upp till fansen förväntningar den här säsongen?

- De förväntningar vi har på oss i år är helt tack vare att spelarna gjorde en sådan bra säsong som de gjorde förra året. Därför är de värda att i år vara favorittippade. Däremot, vad vi tror är totalt ointressant. Det är vad vi gör och vad vi lägger ner i arbete varje dag som betyder något. Det är viktigt att inte glömma vad som låg bakom den starka säsong vi hade förra året, konstaterar Mölder.


BoIS passerade nu i veckan 1000 medlemmar, gör det att det blir något lättare att motivera sig i dessa tider?

- Spelarna är inte mer än människor, så jag är helt övertygad om att de suger in allt stöd som finns runt den här klubben. Det är klart att det ger energi, jag lovar, vi kan inte bärga oss från att se framåt och att spela på ett kokande IP igen!


Landskrona BoIS gjorde en väldigt stark ”försäsong 1.0” med sju segrar och endast tre (!) insläppta mål, när jag ställer frågan till Max vem han tyckte stack ut mest under de matcherna är han tydlig att han egentligen inte vill hylla enskilda spelare men där finns en!

- Brukar inte vara glad i att pusha för enskilda spelare, ska man gå bra som lag så behövs alla. Det såg vi förra året, då samtliga i truppen gjorde minuter inne på plan. Bredden ger också en bra träningsmiljö där varje spelare hela tiden måste prestera för att få spela, vilket hela tiden medför en utveckling bland spelarna. Däremot måste jag säga att en spelare som Hampus Ferhm tog förra säsongen på rätt sätt och använde semestern till att bestämma sig att det är fotbollsspelare han vill bli, och vad som faktiskt krävs för att bli så bra som möjligt. I övrigt tycker jag att samtliga spelare tagit kliv gentemot sista matchen i Växjö. Och det är precis så jag och Billy vill att det ska se ut, avslutar Mölder.




Fortsätt att bli medlemmar och stötta Landskrona BoIS i dessa tider. Heja BoIS!!

Albin Olsson@olssonna2020-04-25 12:23:00
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan