Säsongssummering Målvakter & försvar

Säsongssummering Målvakter & försvar

Här summerar jag säsongen som gått, spelare för spelare - lagdel för lagdel

Målvakter

David Monsalve
Kanadensiska Monsalve anslöt från FC Inter i finska högstaligan när säsongen redan dragit igång och var tänkt att axla huvudansvaret mellan stolparna, inledde otroligt svajigt och fortsatte egentligen att blanda o ge tills sommaruppehållet då hans hemlängtan blev för stor och klubben gick med på att bryta hans kontrakt i förtid.
2/5

Marcus Harrysson
Inledde säsongen som förstamålis, det berodde tyvärr på att alternativ saknades. Marcus är en okej målvakt och en riktigt bra kille men är tyvärr inte bra nog för division 1 och det syntes att försvaret inte riktigt litade på hans förmåga. Vänder hem till divison 4 och Stensjön igen, ett bra steg och jag önskar honom all lycka.
2/5

Julius Lindgren
Som ett resultat av det märkliga samarbetsavtalet med IFK Norrköping anslöt den unga målvakten när stora delar av säsongen var spelad och klubben saknade helt alternativ på målvaktsposten. Gjorde så gott han kunde men håller tyvärr inte för division 1, ännu. Får trots allt godkänt.
2/5

John Håkansson
Samarbetsavtalet med IFK Norrköping är märkligt, det med Kalmar FF likaså. Håkansson värvades i samma veva som Lindgren när målvaktskrisen var som störst, kom in direkt och gjorde ett bra jobb. Skadade sig tyvärr och drog tillbaka till Kalmar. Men med beröm godkänd de matcherna han stod!
3/5


Backar

Vincent Mawana
Han kommer direkt ifrån division 3 och IK Tord och blir omskolad till ytterback direkt, en tuff uppgift naturligtvis! Inledde säsongen som startman och gjorde det helt okej, visar tyvärr upp en del defensiva brister men det är inte speciellt konstigt.
Jag tror att Vincent kommer fortsätta utvecklas om han får chansen!
Efter omständigheterna godkänd även om jag kanske önskat lite mer offensiva räder på hans kant!
2/5

Amer Ibragic-Eriksson
Fan vet om inte Amer är den spelaren som tagit störst kliv den här säsongen? Har sett valpig ut tidigare men har mognat spelmässigt och inte minst vuxit till sig fysiskt. Gör ett hästjobb både defensivt och offensivt och samarbetet med vår trojka längst fram såg stundtals briljant ut!
4/5

Marc Axengren
Axengren fortsätter gnugga på i tystnad, missade ett par matcher pga skada men kom tillbaka och höll som alltid en hög och jämn nivå. Måste nog ändå säga att jag förväntat mig mer av Marc, är lite för anonym i mina ögon men vem fan är jag att klaga. Kanske den spelaren i truppen med högst lägstanivå - men det vore kul att se honom ta ännu ett kliv.
3/5

Anton Henningsson
Den ultimata truppspelaren, flexibel och lojal. Kommer in där det behövs och gör sällan en dålig match, får dock ännu svårare med speltiden när konkurrensen i försvaret ökar. Nöjer han sig med det nästa år? Tveksamt. Hur ser konkurrenssituationen ut nästa år? Det blir avgörande.
2/5

Kristoffer Snarberg
Jag upphör aldrig att förvånas av Snarberg, är han HFF’s Andreas Granqvist? Hur kommer vi summera hans tid i klubben när den är över? Jag hoppas att han får erkännandet han förtjänar, årets säsong var nämligen ingenting annat än strålande. Har trots sin ålder tagit kliv och blivit en riktigt kvalitativ mittback,
begränsad? Visst. Men smart och villig att göra skitjobbet. När det är hela havet stormar på planen så behåller Kristofer lugnet. Älskvärt!
4/5

Didric Andersson
Får väl erkänna direkt, ingen annan blårandig comeback hade gjort mig så glad som Diddes. Kanske blir mitt omdöme lite grumligt av det här?
Kanske inte.
Hur många matcher tog det innan Didde var tillbaka i tillsynes fornstor form? En? En halv? Fan vet.
Tillsammans med kompisen Snarberg utgjorde de ett försvarslås som fick mig att tänka tillbaka på säsongen vi gick upp i superettan.
Superstabil och kanske den spelaren i truppen som utgör störst symbolvärde för oss som följt HFF under en längre tid.
Förläng, förläng. Förläng.
4/5

Erik Hermansson
Försvarstalangen som jag trodde skulle ta klivet och etablera sig helt i år, så blev inte fallet. Konkurrensen har varit mördande och Erik fick stundtals hålla igång i andra klubbar i bygden! På samma sätt som för Anton så blir konkurrenssituationen nästa år avgörande, jag hoppas att Erik blir visad ett större förtroende - och att han tar chansen. Han har kvalitén.
2/5

Henrik CHenriSpexarn2017-11-16 16:57:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna