Säsongssummering mittfältare & anfallare

Säsongssummering mittfältare & anfallare

Här summerar jag säsongen som gått, spelare för spelare - lagdel för lagdel

Mittfältare

Malek Iskander
’Vad ska vi göra med dig Malle?’ skrev jag tidigare, Mak hade svaret. Han skolade om backen till defensiv mittfältare och där har han med sitt något begränsade fotbollskunnande agerat föredömlig städgumma. Malek är både positionsäker och benhård, kan spela både resolut men har också utvecklat sitt fotbollstänk. Har blivit en klokare spelare under Maks tid i klubben. Sett till förutsättningen så är Malek definitivt en av dem som utvecklats bäst i år. Har med sin nya position även blivit multifunktionell på den defensiva planhalvan. Skyhögt betyg därför!
4/5


Philip Bernholtz
Om man får regissera en comeback så är det väl såhär man skriver den? Gud vet att jag har tvivlat på både Philips kunnande och hans inställning. Men, åtta mål och typ sju assist är en riktig dubbelfuck mot mig. Jag hade fel. Bernholtz kom tillbaka, nytänd och visade upp ett mognare spel, både inställning- och kvalitetsmässigt. En riktig spetsspelare som besitter en av söderettans högsta högstanivåer. Matchvinnartyp med ett patenterat avslut.
4/5


David Svensson
Årets största ”jaha, var det allt?”. Jag hade skyhöga förväntningar på David i år men skador och bristande inställning krusade mina förhoppningar. Spelade han alls i år? Fan vet. Känner ju att den här osäkerheten gör betyget pyttelite opålitligt!
David lämnar HFF och återvänder hem till Skåne igen, apropå det.
2/5


Johan Karlefjärd
Man gillar ju Karle, det gör man ju, dels för att han är den enda spelaren i min ålder och dels för att han har en jävligt kompromisslös spelstil. På senare år tar han mindre o mindre plats rent rubrikmässigt men gör ett hästjobb på plan, täcker stora ytor och har en ”håll käften annars skallar jag dig”-uppsyn, tycker även att han fått fason på sig när det kommer till att gnälla på domare i tid och otid.
Tar nu det ansvaret en kille av hans kaliber och ålder ska göra i en juniorbetonad trupp. Kan inte påminna mig om att han gjort några poäng, men det är knappast hans huvudansvar. Får ett betyg i underkant kanske? Ska tänka lite på det o kanske reviderade!
3/5


Alexander Dimitrijevic
Vad hände här egentligen? Alexander var det främsta utropstecknet under försäsongen, spelade i mina ögon en fantastisk fotboll och visade prov på en jäkla inställning. Men något måste ha hänt, skador? Schism med Mak? Vet ej. Fick otroligt lite speltid och huserade på samma sätt som Hermansson i andra klubbar i bygden från och till. Fick några inhopp i cupen och i slutet av säsongen och gjorde egentligen inga större avtryck då heller.
Hoppas det blir ordning på det här, för jag tror och hoppas att Alex har en lysande framtid i HFF.
Om han bara vill.
2/5


Simon Dimitrijevic
Lånar vi in spelare ifrån J-Södra så måste det vara extrema spetsspelare. Något Simon tyvärr inte visat prov på i år, han har varit okej! Bitvis riktigt bra, men det räcker inte riktigt i mina ögon.
Hade Simon varit vår spelare permanent så hade jag varit nöjd med hans säsong men jag förväntar mig mer av inlånade spelare. Speciellt ifrån Södra.
Simon har en av truppens kanske högsta högstanivå men har varit för ojämn. Jag behåller gärna honom som vår spelare, men ännu ett lån? Nja, tveksamt.
3/5


Viktor Torstensson
Viktor är lite av en favorit faktiskt, visar alltid rätt inställning och kommer alltid in med en fart och en vilja. Tyvärr har han inte riktigt tagit kliven som gjort att han kunnat konkurrera om en startplats i år, fått nöja sig med sporadiska inhopp och har iofs gjort det bra. Borta mot Skövde så räddar han en poäng osv. Men jag vet inte om han har en framtid i HFF, borde han se sig om efter alternativ? Ja kanske.
2/5

Ryan Binns
Ska jag var helt ärlig så är värvningen av engelsmannen Ryan lite märklig. Nog för att han är en helt okej fotbollspelare, har en jäkla speed men är väl egentligen inte bättre än någon annan vi har i vår organisation? Nä jag vet inte, han har gjort det helt okej. Men behöver vi värva breddspelare utifrån? Det måste ju vara en jävla billig deal åtminstone?
2/5

Amir Al-Ammari
När man värvar hem ett ungdomsproffs som var fallet med Amir så vet man aldrig vad man får, man värvar grisen i säcken som det så fint heter. Det kan bli flipp och det kan bli flopp, ofta blir det ju faktiskt det sistnämnda. Men i Amirs fall så visade han att det finns undantag som bekräftar regeln. Amirs första seniorsäsong i blårandigt kan inte annat än betraktas som en succédebut, har varit precis den poängspelaren han värvades för att vara. Han är fortfarande ung, något man ibland glömmer och ibland visar han upp lite valpighet på planen, det ska han få göra. Det är så man lär sig och utvecklas. Fick starta en del matcher på bänken, ett knep för att väcka honom och hålla honom alert skulle jag tro, för effekten har nästan visat sig omedelbart när han återigen fått chansen.
Drygt tjugo år och i mina ögon en nyckelspelare och jag hoppas att vi får behålla honom en säsong till, det ser tyvärr mörkt ut på den fronten men jag håller tummarna!
4/5


Peter Gwargis
Supertalangen och redan på en handfull storklubbars radar. Är fortfarande bara 17 år och väger fortfarande för lite, något som visar sig stundtals men att han har ett enormt kunnande i sin tunna kropp råder det inga tvivel om. Får han fortsätta utvecklas, spelmässigt och fysiskt så kommer Peter bli HFF’s nästa stora export, det är jag HELT säker på. På samma sätt som med Amir så hoppas jag Peter stannar hos oss ytterligare en säsong och utvecklas för jag tror miljön är helt rätt för honom här.
3/5

Edin Hamidovic
Hur ska jag sammanfatta Edins säsong egentligen? Är det ens möjligt? För mig, som trott på Edins förmåga sedan dag ett så är det här en triumfens stund. Kommer till försäsongen, vältränad som aldrig förr och med ett nytt självförtroende. Vräker in mål och visar upp en spelmässig bredd jag faktiskt inte trodde han hade i sig. Inte nog med att han gör mål - han tar även ett defensivt ansvar. Löper otroligt mycket och är inte bara en ”gubben i lådan”-figur som huserar i boxen. Edin är överallt. Tjugo mål och gud vet hur många assist, hans insats för HFF i år går inte att underskatta.
Frågan är om jag någonsin sett en enskild spelare göra så stor skillnad? Jag tror inte det. En fantastisk person och en fantastisk spelare.
5/5

Henrik CHenriSpexarn2017-11-17 13:14:15
Author

Fler artiklar om Husqvarna