Trött seriepremiär när HFF dyngtorskade

Trött seriepremiär när HFF dyngtorskade

Säsongspremiär hemma mot favorittippade Landskrona BoIs, vad skulle kunna gå fel? Mycket, visade det sig.

En försäsong som inte bara innehållit rekordmånga matcher - den har även strösslats med bra resultat och en stor nypa ungdomlig entusiasm. Idag var det dags för elddopet!

Truppen som Mak matchade måste ändå betraktas som jävligt ung, om jag inte räknat fel så är medelåldern i truppen strax över 23. Den äldsta, Vincent Mawana med sina 27 år o den yngsta Peter Gwargis, 17.
Några överraskningar värda att notera:
David Svensson förpassad till läktaren o Karlefjärd fick bevittna hela matchen ifrån bänken. I mål valde Mak att ge Harrysson fortsatt förtroende, helt rätt - Harry har varit bra på försäsongen och är väl värd chansen att starta! 
Nyförvärvet ifrån J-Södra, Markus Tegebäck var som Svensson, förpassad till Vapenvallens läktare och målkungen ifrån förra året, Arber Hasani, var åtminstone temporärt inne i värmen igen - men på bänken. 

Startelvan såg ut som följer och formerades i någon slags 4-2-3-1 eller 4-2-4 egentligen, utan renodlad striker. 
Harrysson (mv), Ibragic - Snarberg - Axengren - Mawana, Al-Ammari - Iskander - Bernholtz - S. Dimitrijevic - Hamidovic - Gwargis 

Jaja skit i det, jag kan ju ingenting om det taktiska så det blir ju bara pannkaka när jag ska försöka förklara matchbild o taktik. 
Första halvlek var rätt bra, Edin lyckades panga bollen i stolpen ifrån typ 25 cm och firma Axengren - Snarberg höll på att göra ett hörnmål, minns fan inte hur det gick till - men det var nära! 

I Landskronas mål stod bekantingen Ivo Vazgec o han har lyckades bli ännu mer nonchalant och slarvig i sitt målvaktsspel. Som bollstoppare, föredömlig men han är för jävla svajig när han ska ut o trixa o joxa med bollen på halva plan. Han kommer kosta Landskrona poäng skulle jag tro.

Det var lika i halvtid, bra så.

Andra halvlek började så JÄVLA uselt, HFF fick inte bollen över mittlinjen - jag fick sån jävla ångest att jag typ gick in i mitt innersta mörka rum o knöt snaran. Tyvärr blev det inte bättre, tvärtom. Vi kom inte ur eget straffområde. 

Tio minuter innan full tid kom det oundvikliga ledningsmålet för skåningarna, ridå. 
Några minuter senare kom det ett till. Jag var orolig för tvåsiffrigt. 
Men med drygt fem minuter kvar så ryckte de blårandiga upp sig faktiskt o reduceringen kom strax innan matchminut 90, Edin Hamidovic noterades för målet men jag måste nog tillskriva målvakten Ivo det, en rejäl tavla. 
Nya britten missade sen ett friläge, vet inte ens vad han heter men han har luftig frisyr och slingor. Synd att han missade.

Bäst i HFF var Harrysson, Snarberg, Mawana o Edin. Lägger väl in en brasklapp här, jag kan inte ett skit om att bedöma spelarnas prestationer så.

Summan av kardemumman, igår var jag jävligt besviken över spelet - idag fortsatt besviken över andra halvlek men väljer som bekant numer glädjen o fokuserar på första halvlekens fina prestation. Det finns något att bygga vidare på och jag väljer att lita på Mak’s fotbollskunnande.

Heja HFF!
Och kom ihåg, välj glädjen!

Henrik CHenriSpexarn2017-04-18 17:25:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna