Truppsummering; mittfältare, anfallare & tränare

Truppsummering; mittfältare, anfallare & tränare

Här summerar jag truppen, spelare för spelare - position för position. Adderat med en liten kommentar och ett extremt objektivt och genomtänkt betyg

Betygsystemet är enkelt, 1-5 och det står efter kommentaren.

1 - Halvhygglig, har en del saker som behöver förbättras
2 - Helt okej, användbart tillskott eller en spelare med potential.
3 - Bra! 
4 - Jättebra!
5 - Världsklass! 

All right? Ni hänger med? 

Malek Iskander
Blev under Mak omskolad till central sittande mittfältare och fick en nytändning, stod för förra årets kanske största språng på utvecklingsstegen. Multifunktionell på den defensiva planhalvan och är oerhört positionssäker och är inte rädd för att spela hårt. Kommer bli enormt nyttig i år, sin ringa ålder till trots en rutinerad pjäs.
3/5

Philip Bernholtz
Philip visade prov på sin nya mognare sida förra året och det är ju härligt för alla inblandade!
Under sina bästa stunder en av söderettans bästa mittfältare, får han hålla sig skadefri och behålla en stabil nivå under hela säsongen så är han en nyckelspelare för HFF. När Bernholtz får ut maximalt av sitt offensiva kunnande så mår lagets anfallspel som bäst.
3/5

Johan Karlefjärd
Är väl ihop med nya tränaren Westman typ äldst i hela föreningen skulle jag tro, då räknar jag in kanslister o hela skiten.
Nä, skämt åsido. Johan är odiskutabelt en nyckelspelare för klubben, visst - tempot har aldrig varit hans starka sida och han har inte blivit snabbare med tiden. Kompenserar det med ett positionssäkert spel och en järnvilja att vinna. En vinnarskalle så till den milda grad att det ibland går ut över både lagkamrater, domare och motståndare. Har en tendens att snacka till sig onödig uppmärksamhet ifrån mannen med pipan och korten.
Vet faktiskt inte om han är en given startman under Benjamin, konkurrensen är benhård men det kanske triggar honom till en riktig supersäsong. Hoppas det!
2/5

Alexander Dimitrijevic
Hade en svajig fjolårssäsong, begränsat med speltid och gjorde inga större avtryck de gångerna han fick chansen. Har mycket fotboll i sig och är ett rivjärn med sin styrka och speed. Jag har definitivt inte gett upp hoppet om Alle, ska bli spännande att se honom i år - hoppas han får chansen att spela och att han samtidigt tar den, chansen alltså.
2/5

Mikael Axelsson
Tenhult gjorde ingen lycklig förra året, en av få ljuspunkter var Axelsson. Tidaholmaren hann bara göra en säsong i de svartvitrandiga men gjorde stort intryck, fick chansen att bära kaptensbindeln och gjorde i det stora hela en riktigt bra säsong.
En hårt jobbande, central vänsterfotad mittfältare som även kan användas på fler positioner, både defensivt och offensivt. Ska bli spännande att se om Mikael kan anpassa sitt spel till en högre division och att han for fortsätta utvecklas i blårandigt.
Får ett betyg att växa i!
2/5

Tarek Alnator
Minns att jag satt i Malmö när Tarek presenterades som ny spelare för HFF, ska väl inte säga att jag jublade när jag läste det. Det blev snarare ett ”Tarek, vem?”. En fråga jag snart skulle få besvarad.
Har under försäsongen imponerat oerhört mycket, kanske en av de mest talangfulla spelare jag sett spela i HFF. Otroligt kraftfull offensiv mittfältare, kan med sin fina teknik och speed ”göra sin gubbe”, kort i rocken men med sin låga tyngdpunkt kompenserar han fint för det. En löpvillig evighetsmaskin som bara måste slipa lite på sin ”fotbollshjärna” innan han är fulländad, kan ibland ta lite dåliga beslut på planen men det tror jag är en smal sak att åtgärda.
4/5

Ryan Binns
Förra året så menade jag att värvningen av Binns var lite märklig, nog för att han är en okej spelare men i det stora hela så var han en breddspelare och såna hade vi redan gott om.
Sedan dess har en del hänt, åtminstone med Ryans fotbollsmässiga kvalitét. Har imponerat stort på mig under försäsongen, kanske den spelaren som individuellt imponerat mest faktiskt.
Hans spelstil är inte olik Tareks, kraftfull speedkula som kan ställa till med oreda på sin kant. Får därmed också ett högre betyg än förra året!
3/5

Jahid Jawid
Ska ju vara helt ärlig här, jag har inte sett Jahid spela en enda sekund. Men av allt att döma så är han en teknisk central mittfältare som även kan användas högre upp i banan som en slags ”nummer tio”. Har enligt egen utsago en god bollkontroll och är en trygg med bollen. Det låter bra tycker jag! Vore ju bedrövligt om han själv tyckte han hade usel bollkontroll och var allmänt otrygg med bollen
Spelade senast division 2-fotboll i Vårgårda IF, kom till klubben via tips av nyförvärvet Mergim Shala. Sånt gillar man ju och hade jag sett honom spela så hade kanske betyget blivit full pott men jag har helt enkelt sett för lite av honom för att kunna betygsätta!

Mergim Shala
Mittbackstalang ifrån Norrby som hunnit skaffa sig rutin i både superettan och söderettan trots att han inte ens fyllt 21 år. Har under försäsongen spelat högre upp i banan så jag måste nog bedöma honom som mittfältare trots allt.
Ska väl i ärlighetens namn säga att jag inte sett Mergim spela särskilt mycket heller så det blir svårt att bedöma honom, men han är ju jävligt lång o ser rejäl ut i sitt spel. Lite slarvigt uttryckt så påminner han lite om Yaya Touré i sitt rörelsemönster faktiskt. Kommer åtminstone husera centralt på spelplanen, om det blir på planens första eller andra hälft låter jag vara osagt. På samma sätt som med Jahid så måste jag utelämna betyg då jag sett för lite.

Dijan Vukojevic
Var ryktenas man redan förra året och fanns på klubbens radar tidigt men det var först efter det att säsongen var färdigspelad allting föll på plats o han kunde presenteras som blårandig.
Har de senaste tre åren huserat i Jönköpingbaserade Assyriska där han bokstavligen pissat in både mål och målgivande passningar ifrån sin offensiva mittfältsroll. Är det han som ersätter Edin måntro? Kanske, han gick ju som bekant också ifrån att ha en mer spelfördelande uppgift till att bli en renodlat striker. Ska bli otroligt spännande att se om Dijan har karaktären och kunnandet för att ta steget upp i division 1.
Men han är otroligt talangfull o har visat upp ett fint register under försäsongen, betyget för därmed högt.
4/5

Arian Banda
Presenterades ihop med Dijan och kommer även som redan nämnda Vukojevic ifrån spel i Assyriska  BK där han haft vanan inne att leverera pytsar, inte mindre än arton mål förgående säsong.
Mitt enda frågetecken kring Ari är om han har förmågan att applicera sitt målskytte på en högre nivå än vad han tidigare varit van vid. Tempot är snabbare här men han är en urstark boxspelare och får han bollarna och hans tajming sitter så lär det smälla. Jag hoppas att vi får se många mål ifrån Bandas fötter (han är rätt kort i rocken nämligen så särskilt många nickmål lär vi inte få se)
Får ett betyg att växa i
2/5

Joel Stevens
Nu börjar det bli spännande här, Joel värvades ifrån Nya Zeeländska högstaligan där han kommer ifrån spel i Team Wellington, hur bra är de? Ingen aning. Vilken nivå håller Nya Zeeländska högstaligan generellt? Ingen aning.
Det jag vet, är att Joel också spelat i Nya Zeeländska landslaget, både seniorspel och med U23 och U20. Vilken nivå håller de Nya Zeeländska landslagen? Ingen aning.
Skulle jag platsa? Kanske.
Men i Nya Zeeland ses Joel som en stortalang som kan spela på fler positioner på den offensiva halvan, funkar på båda kanterna men kan också spela mer centralt i banan. Är stark med båda fötterna och är duktig en mot en.
Bekymret är väl att 25-åringen har en rätt stökig skadehistorik men får han ordning på det och samtidigt vänjer sig vid den svenska kylan så kan det bli kul det här.
Pga lite oklar fysisk status och lite oklar nivå han tidigare spelat på så får han ett lågt betyg att växa i
2/5

Myer Bevan
Att HFF värvade Bevan var tydligen en slags bomb. På samma sätt som sin landsman Stevens så har Myer representerat Nya Zeelands landslag på lite olika nivåer men till skillnad ifrån sin landsman även hunnit med att bli värvad till Kanadensisk MLS-klubb, jag skulle faktiskt tro att Myers kanadensiska pass spelar in en del här men vad vet jag.
I Kanada har han inte hunnit göra någon supersuccé vad jag kunnat läsa mig till men han är enligt uppgift stor och stark och en klassanfallare, en klassisk striker. Nåja.
Lånet är kort, fram till sommaren men möjligheten finns att det förlängs till säsongens slut. Det finns även en möjlighet att hans klubb Vancouver Whitecaps plockar hem honom igen när de vill.
Gud vad jag hatar lån.
Myer får ett lite högre betyg än Joel enbart pga att han faktiskt värvats till en proffsliga!
3/5

Benjamin Westman
Banjo får hänga med på listan i egenskap av nytillträdd huvudtränare i klubben. Har ett långt o fint CV, gedigen tränare som tyvärr fick ett tråkigt avslut på sin tid i GAIS. Ingen skugga bör nog falla över honom där.
Av allt att döma är Benji en superseriös tränare och taktikter att han utöver det också är en erkänt duktig talangutvecklare skadar definitivt inte. Jag har bara pratat med honom en gång men haft en del SMS-kontakt, han är verkligen en supertrevlig kille o det är inte negativt alls i sammanhanget. Ska jag dra till med ett högt betyg? Inget att växa i med andra ord - eller det kanske det är?
4/5
 

Henrik CHenriSpexarn2018-04-04 15:14:00
Author

Fler artiklar om Husqvarna