Utsiktens BK-GAIS - Dags att vakna!

Utsiktens BK-GAIS - Dags att vakna!

GAIS föll med 0-1 mot Utsiktens BK på Ruddalen under måndagskvällen efter ett insläppt mål på övertid. Grönsvart spelar allt annat än bra ut just nu och en nedflyttningsstrid närmar sig allt mer.

Utsiktens BK - GAIS 1-0 (0-0)
Målskyttar:
1-0 Victor Edvardsen (90+1)
Avslut: 9-10
Hörnor: 8-9
Frisparkar: 9-7
Offsides: 1-1
Gula kort: 2-1
Publik: 1 550 (Ruddalen)
Domare: Johan Krantz


GAIS startelva

Vaiho

Mankoo - Starke Hedlund - Björkeryd - Moënza (Svensson 61)

Ayarna - Chibsah

Lundgren (Wagsley 71)

Cadogan - Andersson - Singh (Tornblad 80)

Ej använda avbytare: Berglöf (mv), Ekunde, Maraisane, Bergsson


Insatserna de senaste tre matcherna mot Assyriska (0-1), IK Frej (0-0) samt mot Utsiktens BK har varit allt annat än något roligt att bevittna. Man kan nästan undra om anfallsspelet helt har prioriterats bort för det ser väldigt undermåligt ut framåt.
Utan att skriva allt för mycket om enbart den här matchen kan man konstatera att något inte alls stämmer just nu för tillfället och det såg man inte riktigt komma efter 3-2-segern nere i Varberg för cirka en månad sedan. Faktum är att GAIS anno 2015 är extremt tråkigt och ounderhållande, vilket har gjort att flertalet supportrar har kort sagt gett upp om laget i år. Publiksiffran 1894 mot IK Frej på Gamla Ullevi beskrev den summan riktigt bra, speciellt när matchen spelades på en lördag av alla dagar!

Detta GAIS har ingen som helst balans mellan anfall och försvar. Antingen stämmer anfallet och försvaret raserar, eller så är det tvärtom. Balansen är obefintlig just nu för tillfället och det känns inte alls bra att vi fortfarande inte spelat ihop ett lag. P-O Ljung har fortfarande haft svårt med att sätta en vettig startelva och protesterna för de senaste resultaten var stora igår efter säsongens tolfte förlust. Det är skrämmande att det fortfarande kan få se ut så här och att det ska komma en förändring den närmaste tiden känns inte helt given precis. Inte helt oväntat nog släppte vi in en boll efter en fast sitaution, något som ständigt har varit återkommande under säsongen. Att vi sedan startar med en mittback som forward påminner om en viss deperation á la Askebrand. Skillnaden här är att vi förfogar över forwards nu - och flertalet andra spelartyper också som antingen är petade eller inte får chansen till förmån för visa spelare som är givna.

Många har tröttnat på både spelare och ledare men det kan ju alltid vända. Målsättningen är såklart en åttondeplats men insatserna måste bli betydligt bättre för nu är det bara några få poäng ner för till en nedflyttningsstrid på riktigt. På torsdag möter vi Ängelholm på Gamla Ullevi, som är det sämsta bortalaget i serien med nio poäng. Sedan väntar en hemmamatch mot Jönköpings Södra och Östersund på bortaplan. Vi har helt enkelt satt oss i en väldigt knepig sits och att vi ska ta tre fullpoängare i de tre kommande matcherna vore allt för galet att tänka. Matchen på torsdag blir extremt viktig för vår överlevnad i Superettan.

Dags att vakna GAIS! Det är allvar för fan!

Simon Kostofski2015-09-22 19:20:31
Author

Fler artiklar om GAIS