Lagbanner
Silly Season - 4 nya spelare klara, Rytterbro lämnar.
Jon Rytterbro som här plockar ner en boll i seriematchen mot Gröndals IK lämnar Valsta Syrianska

Silly Season - 4 nya spelare klara, Rytterbro lämnar.

Här kan du i sommar hålla koll på vilka sanlösa skriverier vi hittar i de olika medierna. Om det sen blir verklighet av några av dem så plitar vi dit dem också. Sidan kommer uppdateras med jämna mellanrum. Håll till godo!

Senast uppdaterad: 2 augusti
Senaste uppdateringarna i rött.

VARNING: Detta är rykten, tagna från tidningar, nätet, andra källor och - bortsett från "Klara spelare" - endast spekulationer kring spelare och deras framtid. Uppgifterna bör alltså behandlas därefter! 

Senaste nytt - Valsta Syrianska IK har gjort klart med yttligare 4 spelare samtidigt som målvakten Jon Rytterbro lämnar klubben.

[Klara - spelare - IN]
 

Peshraw Azizi

Position:
Anfallare
Längd: 178 cm 
Vikt: 78 kg
Ålder: 22 år
Moderklubb: Syrianska FC 
Lånas in från: Syrianska FC
Källa: www.marsta.nu och www.UNT.se

Kommentar: "Azizi är ursprungligen mittback men har i år använts även som anfallare i Syrianska FC. Han har dock fått sporadiskt med speltid i år. Istället har han lånats ut till samarbetsklubben Arameisk-Syrianska, också i Division 1".
Anländer nu till Valsta på lån säsongen ut.

Nahir Awrohum

Position:
Mittfälare
Längd: 175 cm
Vikt: 69 kg
Ålder: 19 år
Moderklubb: Assyriska FF 
Lånas in från: Syrianska FC
Källa: www.marsta.nu och www.UNT.se

Kommentar: Nahir Awrohum är en stor talang som Syrianska FC värvade inför deras första säsong i Superettan från Arameiska Syrianska. Nahir har denna säsong haft det svårt att ta  sig en plats i Syrianska FC och lånas därför ut till Valsta. 

Michael Kassyousef

Position: Forward
Längd: 185 cm
Vikt: 84 kg
Ålder: 26 år
Moderklubb: Hageby IF
Lånas in från: IF Sylvia

Kommentar: Michael är en stark och stor forward som är en riktig bra targetplayer. Han kommer förmodligen bli den som tar Dragos plats i anfallet och blir Valstas nya nummer 9.

Ricardo Gomez De Deus

Position: Back
Längd: 172 cm 
Vikt: 70 kg
Ålder: 29 år
Moderklubb: Galicia (Brasilien) 

Kommentar: Ricardo kommer närmast från division 2 laget IFK Hässleholm där han främst spelat som ytterback. Ricardo är ursprungligen från Brasilien men värvades till Hässleholm från den spanska klubben Lomos Antela Boveda.
Rodrigo spelade 55 minuter i träningsmatchen mot Arameiska Syrianska under gårdagen och gjorde ett stabilt intryck, han gjorde även en assist till Nebojsas mål.

Allie Marah

Position:
Mittfältare
Längd: 175 cm
Vikt: 85 kg
Ålder: 21 år
Moderklubb: Giant of Brazil Sierra Teane (Sierra Leone)

Kommentar: Allie kommer närmast från seriekonkurrenten Vasalunds IF där han spelat som back. Under tiden i Superettan spelade han sammanlagt 12 matcher och har mellan åren 2007 - 2008 spelat i den turkiska klubben Konyaspor KIF.
Allie spelade 85 minuter i träningsmatchen mot Arameiska Syrianska igår på innermittfältet och slet på riktigt bra och imponerade på många i publiken.

Davor Popovic

Position: Back
Kommer från: FC Index (Serbien)

Kommentar: Davor är en storväxt innerback som kommer göra mycket nytta i Valsta. I träningsmatchen spelade Davor stabilt tillsammans med Simon och gjorde det riktigt bra,  man ska även tillägga att de inte sattes på så stora prov.

Nebojsa Desnica

Position: Mittfältare / Anfallare
Kommer från: FC Sloga (Serbien)

Kommentar: Nebojsa är en teknisk spelare som kan användas på den flesta positionerna offensivt sätt. I matchen mot Arameiska Syrianska så hoppade han in i andra halvlek och gjorde ett mycket fint nickmål i slutet av matchen.

Mer info om nyförvärven kommer snarast !

[Klara - spelare - UT]

Bilel Ghemri

Kommentar:  Bilel som under sommaruppehållet förra säsongen värvades till Valsta har fått lämna laget. Bilel har under sin tid i Valsta gjort ett mål och ett flertal assister. Bilel har oftast varit ordinarie i laget och startat dem flesta matcherna där man främst fick se hans goda teknik.

"Bilel Ghemri har tröttnat på att sitta på bänken och klubben släpper honom, säger Börje Andersson sportchef i Valsta Syrianska IK till UNT."

Daniel Johansson

Kommentar: Daniel var Valstas stora värvning inför säsongen, Daniel värvades från Väsby United där han hade spelat i åtta år och varav dem åtta åren varit lagkapten i två år. 

"Med Daniel är det lite knepigt. Han var riktigt duktig i Väsby förra säsongen men hos oss har det inte fungerat. Kanske beror det på att han fått spela ytterback i stället för mittback och där är han inte tillräckligt snabb, säger Börje Andersson, sportchef i Valsta till UNT.

Dragomir Draganov - Syrianska IF Kerburan

Kommentar: Dragomir Draganov lämnar klubben och är klar för spel hos seriekonkurrenten Syrianska IF Kerburan.
Det har inte gått Dragos väg denna säsong, på 13 spelade matcher har Drago bara gjort 1 mål och det har Ranko inte varit nöjd med.

Drago kom till Valsta inför säsongen 2008 och nätade direkt i sin första träningsmatch mot AIK. Säsongerna 2008 och 2009 har Drago ösat in mål i Valstatröjan och kom bland annat på en andra plats i skytteligan förra säsongen med 17 mål.

Peter Motas

Kommentar: Kom inför säsongen från Väsby United och har spelat dem flesta matcherna på sin vänsterbacksposition. Ett mål hann det bli för Peter i Valstatröjan och det var soloräden mot Umeå. Peter lämnar nu även har klubben med omedelbar verkan och en ny klubbaddress är inte klar.

Jon Rytterbro

Kommentar: Jon Rytterbro kom till Valsta innan säsongen och har gjort 11 seriematcher för klubben. Jon var första målvakt under stora delar av vårsäsongen då Gabriel Bulut kämpade med sin handskada. Rytterbro släppte sammanlagt in 19 mål på 11 matcher vilket är under all kritik, vilket är hela lagets fel inte bara Rytterbros. De två matcherna innan uppehållet fick en frisk Gabriel Bulut förtroendet av tränaren Ranko Djordjic och har väl tagit den nu när Jon Rytterbro lämnar klubben. Jon har inte gjort klart med en ny klubb.


Aktuell trupp


Målvakter
Pablo Gonzalez
Gabriel Bulut
Henrik Karlström

Backar
Milos Ognjenovic
Linus Smedjegården
Firat Yilmaz
Simon Ogunnaike  
Sebastian Hansen
Davor Popovic
Ricardo Gomez De Deus


Mittfältare
Owin Omuduemeke
Sunday Abohwo
Kristoffer Junegard
Martin Ekström
Miguel Cordova Roza  
Nahir Awrohum (lån)
Allie Marah

Anfallare
Michael Kassyousef (lån)
Jakob Haddad
Mikael Nilsson
Aldin Dibranin
Peshraw Azizi (lån)
Nebojsa Desnica

Redaktionen2010-08-02 16:28:00
Author

Fler artiklar om Valsta Syrianska