"Vi har en bra känsla i laget" Så säger BoIS lagkapten inför kvalet.

"Vi har en bra känsla i laget" Så säger BoIS lagkapten inför kvalet.

Imorgon onsdag spelar BoIS sin första av två matcher mot Dalkurd. Jag tog kontakt med BoIS lagkapten Philip Andersson för att höra om tankarna inför det.

För en vecka sedan förlängde lagkaptenen Philip Andersson sitt kontrakt med två nya år för den svartvit randiga klubben. Med 346 matcher för Landskrona BoIS ser Andersson fram emot det stundande superettankvalet mot Dalkurd. 

Ett nysignat kontrakt som betyder mycket för många BoISare, hur känns det att skriva på för två nya år i klubben? 
- Det känns oerhört bra att ha signat ett nytt tvåårsavtal, tanken med mitt senaste kontrakt var att se om det gick att kombinera jobb med fotbollen. Vilket har gått väldigt bra i höst, således var beslutet att skriva på ett nytt kontrakt inte speciellt svårt.  

Imorgon onsdag spelar BoIS sin första av två matcher mot Dalkurd, en uppgift som Andersson ser ödmjukt på. 
- Oavsett vilket lag vi hade fått möta från Superettan vet vi att det kommer bli två tuffa matcher . Det kommer bli två fantastiskt roliga matcher med mycket känslor. 



Faktaruta:

Namn: Philip Andersson 

Födelsedatum: 1992-05-12

Moderklubb: Teckomatorps SK 

Position: Försvarare 

Kontraktslängd: 2022



Förra året föll ni på målsnöret mot Öster, många spelare är kvar från förra säsongen. Hur mycket fördel tror du ni har i det? 
- Den främsta fördelen och erfarenheten från Öster är att vi inte ska vara rädda att släppa in mål på hemmaplan och istället vara mer offensiva. Vi vet om att vi är starka på hemmaplan och därav ska vi ge oss ett bra utgångsläge inför bortamatchen.



Vad har BoIS som gör att de kan stå som ett Superettanlag 2021? 
- Jag tycker vi har en bra känsla i laget samt att vi är besvikna över att inte lyckats vinna serien, vilket jag tror ger en extra boost inför kvalet då vi har fortsatt goda möjligheter att lösa avancemanget. Ett annat plus är erfarenheten från föregående års kvalmatcher. 


Glöm inte att stötta BoIS på alla sätt som går inför kommande kval så ska vi ta oss upp till elitfotbollen igen. Swisha fiktiva biljetter och hjälp klubben ekonomiskt i dessa tuffa tider. Information om det finner ni på Landskrona BoIS sociala medier.  

Albin Olsson@olssonna2020-12-08 18:26:00
Author

Fler artiklar om Landskrona

KRÖNIKA: Halva serien spelad och halvvägs till Allsvenskan