Viktig seger i inledningsmatchen
Jimmie Ölvestad blev stor matchvinnare i Gävle med två mål.

Djurgården tog en oerhört viktig seger i inledningsmatchen i kvartsfinalen mot Brynäs. Det slutade 4-3 till Stockholms stolthet.

Första perioden: Bortalaget fick en drömstart då Nicklas Danielsson redan efter 1 minuts spel överlistade Jacob Markström. Efter målet hände inte mycket innan Anton Rödin helt plötsligt pricksköt in 1-1 i Gustaf Wesslaus ena kryss. 15.47 in i perioden dundrade Calle Järnkrok in ett slagskott i powerplay bakom Wesslau och Läkerol Arena exploderade i ett glädjerus. Med en dryg minut kvar att spela hade DIF en kvittering inne men istället för mål blev Marcus Krüger utvisad för interference.

Andra perioden:
I början av perioden drar Brynäs på sig 2 utvisningar i tät följd med ett 5 mot 3 spel som följd för Djurgården. Man lyckas inte göra mål i den spelformen, men i spel 5 mot 4 kommer så kvitteringen. Som så många gånger förr är det firma Nilson/Ölvestad som gör mål. Marcus Nilson hittar in till Jimmie Ölvestad som får stå mer eller mindre omarkerad framför mål och skickar in pucken i nätmaskorna. Bortalaget äger perioden fullständigt och det är enbart tack vare Jacob Markström som Brynäs håller sig kvar i matchen. Men när DIF får spela i powerplay smäller det bakom Markström. Denna gång är det Andreas Engqvist som hittar rätt framspelad av Timmy Pettersson och Kyle Klubertanz. Då hade matchuret tickat upp till 15.37. Skottsiffrorna i perioden blev smått sanslösa 20-4 till bortalaget efter en total överkörning spelmässigt.

Tredje perioden: Hemmalaget spelade betydligt bättre i tredje och kvitteringen kom efter dryga 5 minuter då veteranen Ove Molin i sitt livs sista slutspel kunde skjuta in 3-3 och kvitteringen var ett faktum. Men det var bortalaget som fick sista ordet när Marcus Nilson ännu en gång spelade fram Jimmie Ölvestad som sopren på bortre stolpen kunde raka in pucken i tom kasse efter ungefär halva perioden. Trots ett powerplay för hemmalaget var man inte särskilt nära att åstadkomma ytterligare en kvittering och ta matchen till förlängning. Det hjälpte inte heller att plocka ut Markström med knappa minuten kvar, matchen var förlorad och Djurgården till ledning med 1-0 i matchserien.

Brynäs är nu piskat att vinna 2 matcher på bortaplan för att inte åka ur i kvartsfinal. Något som med största sannolikhet kommer att bli mycket svårt för gästrikarna.

Matchfakta

Brynäs IF - Djurgårdens IF 3-4 (2-1, 0-2, 1-1)

Första perioden
0-1 (01.03) Nicklas Danielsson (Marcus Krüger, Andreas Engqvist)
1-1 (09.07) Anton Rödin (Jakob Silfverberg, Alexander Sundström)
2-1 (15.47) Calle Järnkrok (Sebastian Lauritzen, Jonathan Granström) spel fem mot fyra

Andra perioden
2-2 (03.57) Jimmie Ölvestad (Marcus Nilson, Nichlas Falk) spel fem mot fyra
2-3 (15.37) Andreas Engqvist (Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson) spel fem mot fyra