Hovet, Johanneshov, 2017-03-18 16:00

AIK - BIK Karlskoga
4 - 1

AIK krossade Karlskoga

Meca-hockeyrace-SHL-Playoff kvalets andra match utspelade sig den här gången hemma. Biljetttrycket har varit hårt och AIKs marknadsansvariga, samt twitterrepresentanter har jobbat hårt för att få folk att dyka upp till den här matchen (som kan ha varit säsongens sista hemma), och det var över 7000 som den här lördagen hade pallrat sig till hovet! KUL! Även bortasektionen hade samlat en hel del bönder. Som upplagt för fest.

Det hinner inte gå mer än tre minuter innan gnaget tar ledningen. Heinerö överlistar Kruse direkt i samband med att BIK dragit på sig en utvisning (skräll) och hovet exploderar direkt. Trycket är fantastiskt. Gnaget är det laget som öppnat starkast och tar tag i matchen och efter tre minuter så har vi 8-0 i skott och det har etablerats ett bra tryck i BIKs målområde. Det är en rolig match! Det smäller och båda lagen går på max. AIK vinner första perioden med 2-0 efter att vår alltid lika excellente Michael Lindqvist, på ass från Jonathan Andersson placerat in pucken bakom Kruse igen. BIK drar därefter på sig sina välkända utvisningar och får avsluta perioden med två stycken 2 minutare.

Det verkar som att bortalaget är uppretat och inte hittar sin spelstil i matchen iochmed att man får med sig en till utvisning i mitten av andra perioden. Det i samband med att AIK lirar otroligt bra föranleder till att vi har 3-0 när matchuret står på 30 minuter spelade. AIK håller i och kontrollerar, BIK går oftast på snabba kontringar och tufft spel, och det straffar sig i en match som denna. Ni som var närvarande igår minns säkert hur uppoffrande AIK var gentemot varandra och det är såhär man önskar att laget hade spelat varje match i grundserien. Då hade det inte varit något tvivel om vilka som var seriens bästa lag.

Inför tredje perioden känns det tryggt. Laget uppträder balanserat och spelet ser väldigt bra ut långa perioder. Tredje inleds dock av att BIK såklart sätter en puck efter 2 minuter och vi har 3-1. Det är därför extra skönt att se gnaget mala på och fortsätta spela sin fina hockey medan BIK fortsätter att köra sin grishockey, något som inte lönar sig den här dagen. Efter ett flertal fina chanser så får Jesper Bratt möjligheten att sätta 4-1 efter pass av Frödén i den 52 spelminuten, och som han tar den. Grinigt nu i BIK och efterslängarna flyger, tacklingarna och provokationerna likaså. Daniel Wessner åker ut på en 4 med en minut kvar och lyckas sen dessutom se till att få matchstraff för misconduct. Snyggt kapten.

Stor eloge till alla på läktaren som bar fram gnaget igår. Växelramsan var underbar att få vara en del av och det tryck som klacken lyckades etablera gav verkligen gåshud. Magiskt!

AIK är det klart bättre laget matchen igenom och spelar sitt spel och står framförallt upp för varandra. I en match mot ett lag som BIK är det lätt att det blir grinigt och då gäller det att markera, vilket AIK gjorde. BIK å andra sidan får skylla sig själva. Istället för att försöka äga matchen så satsade man alldeles för defensivt och på fel saker såsom smällar och domaren istället för pucken och målet.
Inför måndagens drabbning borta i nobelhallen så råder bara en sak. Vinst. Allt annat är att glömma.