Gränby ishall, 2024-10-18 19:00

Almtuna - Djurgården

Almtuna Away

Almtuna Away

Efter en svidande derbyförlust mot AIK, är det dags för laget att hoppa upp på hästen igen och rycka tussarna. Ikväll väntar Almtuna.

Säsongens första ordinarie förlust blev ett faktum under onsdagskvällen. Att det skedde mot just AIK sved såklart extra mycket, och förutom ära och berömmelse, försvann även möjligheten bort till att klättra uppåt i tabellen. Det finns givetvis fortfarande stora förutsättningar att jaga ikapp topplagen, men det börjar bli bråttom. “Lövens” försprång är nu uppe i 10 poäng och 35+ i målskillnad från vår sjundeplacering och +4. Även om tabellen egentligen bara är intressant när den väl är färdigspelad, vet vi alla vad förstaplatsen historiskt sett har betytt i den här ligan…

Vi kanske bara har spelat nio matcher, men det som bekymrar mig är att vi börjar se tendenser på att återigen göra en dålig grundserie, som kan få konsekvenser längre fram. Jag blir gärna överbevisad och det finns säkert massa underliggande siffror som visar att vi gör en betydligt bättre säsong än ifjol, men så länge vi inte börjar rada upp trepoängare mer kontinuerligt, kommer glappet till topplagen att växa. En trepoängare mot Almtuna ikväll känns därför helt nödvändig för att påbörja jakten och ge laget en välbehövlig kick för att komma över derbyförlusten.

Det blir ett kärt återbesök för många av lagets spelare och ledare i kvällens match mot Almtuna. Robert Kimby hämtades just från Uppsala laget inför säsongen tillsammans med backen Hugo Blixt, och sedan tidigare har både Viktor Andrén och Jakob Ragnarsson spenderat många timmar i Gränby Ishall. I laget finns även en del gamla Djurgårdsprofiler där Jakobs pappa Marcus kanske ekar allra störst. Efter "Ragges" tid i Djurgården har han hittat tillbaka till Almtuna som assisterande tränare, och i organisationen finns även Nicklas Danielsson som ny sportchef tillsammans med Tobias Pehrsson som ny klubbdirektör/VD. På spelarsidan finns den utlånade backen Arvid Bergström med i truppen, och det blir spännande att se honom att försöka undvika några självmål…

Almtuna har haft en minst sagt tuff start på säsongen, men lyckades lösa en viktig 3-1 vinst mot bottenkollegan, Tingsryd i förra omgången. Forwarden, Oliver Kandergård är deras bästa poängplockare med sju pinnar på nio matcher.

I Djurgårdslägret saknas Dick Axelsson som åkte på en smäll mot Kalmar och förväntas vara borta ett par veckor, och sedan tidigare finns Melvin Wersäll, August Berg på skadelistan.

Det lär bli Viktor Andrén som får chansen att vakta kassen mot sitt förra lag. Djurgårdens frågetecken kring målvaktssituationen behöver få ett omgående svar, och en stabil insats av Andrén skulle öka hans chanser att vinna lagets förtroende inför fortsättningen. Det verkar eventuellt röras om lite i kedjorna. David Blomgren fick mer speltid tillsammans med Krüger och Kelleher i matchen mot AIK, och i Dick Axelssons frånvaro har Victor Eklund bildat kedja tillsammans med Klasen och Weigel. Glädjande nog verkar Arvid Costmar göra comeback ikväll, och det ser ut som att han kliven in som center mellan Hampus Larsson och Patrick Thoresen. Just Costmars intensitet kan vara en värdefull tillgång mot Almtuna, och ifall han inte riktigt är redo för 60 minuter lär Linus Eriksson vara sugen på att utöka sin speltid. Även han är nyligen tillbaka efter en lång skadeperiod, men fick göra några minuter mot AIK senast.

Med fler friska kroppar tillgängliga borde inte bara konkurrensen, utan även alternativen att öka. Det kommer sannerligen behövas med tanke på det tuffa matchschemat kommande vecka då både Mora och Björklöven gästar Hovet. Men innan dess är det bara att hoppa upp på hästen igen och rida mot Uppsala.

Tomas Davies2024-10-18 13:45:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen