Fyra raka segrar – är det nu vi ser Rögle lyfta?

Fyra raka segrar – är det nu vi ser Rögle lyfta?

Tolv matcher in i serien och Rögle ligger på en blygsam elfteplacering. Självklart är det ett misslyckande för en förening som i våras spelade SM-final. Samtidigt ser vi ett skånelag som successivt börjar att resa sig.

Det är lätt att glömma bort att i december förra året blev Rögle utbuade av hemmafansen och man började blicka neråt på kvalstrecket snarare än uppåt på slutspelsplatserna. Sedan kom årsskiftet och skånelaget lyckades greppa en nionde placering – och resten är som bekant en solskenshistoria raka vägen till en SM-final.
 
SM-finalen föranledde till höga förväntningar samtidigt som Rögle satt med en i princip helt ny backsida och flera nyförvärv bland forwards som behövt anpassat sig till huvudtränaren Roger Hanssons spelsystem.

Det görs inte alltid på en vecka, ens en månad. Dessutom har Rögle haft otur med skadeproblematik; Daniel Zaar blir som bekant borta i princip hela säsongen på grund av en knäoperation, Leon Bristedt har varit borta under hela oktober och även Calle Själin har ej varit tillgänglig för spel.

Trots det har skåningarna lyckats hitta sina vägar att vinna. Gårdagens uddamålsseger mot MoDo blev Rögles fjärde raka seger.

Orsakerna är flera. Men att ledande spelare som bland annat Josh Dickinson fortsätter att producera höjer moralen i laget. Dickinson, som också leder Rögles interna poängliga, hade 1+1 efter gårdagens seger och har producerat poäng i fyra raka matcher i rad. Han verkar trivas bra med kedjekamraterna Albin Sundsvik och Linus Sandin. En kedja som verkligen får i gång maskineriet framåt.


Rögles Linus Sandin kamperar mot Örebros Gustav Backström.

Även Brady Ferguson går mot en av sina bättre säsonger om han fortsätter som han gjort hittills, om än för tidigt att säga, men kanske till och med sin bästa? Roger Hansson bara inväntar tillfället att få återinföra Bristedt i den här truppen och Rögle kan få ut sin fulla potential.

Den stora akilleshälen har legat hos försvarsspelet. Rögle är ett av de lag i SHL som släppt igenom allra flest puckar mot sin egen målvakt, och för många har dessvärre också ramlat in. Det är för tidigt att säga huruvida man börjar lösa upp den här knuten eller inte, men att bara ha släppt in ett mål per match i de tre senaste matcherna är bara det en boost i rätt riktning.

Det finns mycket för Rögle att hämta från de senaste matcherna när man ställs mot Växjö nu på lördag i Ängelholm. Men frågan är om vi inte börjar se ett Rögle som successivt reser sig igen?  

---

Vi saknar skribenter till Rögle BK! 

LÄS MER: SvenskaFans söker efter nya hockeyskribenter

Brinner du för Rögle och vill nå ut till en bred läsekrets? Tveka inte att ansöka om att bli vår nya Rögle-skribent! 
Hör av dig till vår hockeyredaktör Viktor Alner (viktor.alner@bettercollective.com).

 

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-10-25 12:00:00
Author

Fler artiklar om Rögle