-
-

Andra raka bortaförlusten
Dustin Johner räddade en poäng åt DIF i Uppsala med två powerplaymål.

Andra raka bortaförlusten

Djurgårdens inledning på bortais kunde varit bättre. Mot bottenlaget Almtuna kom säsongens andra förlust – av två möjliga borta.

Det var ett allt annat än fokuserat Djurgården som inledde trevande i den lilla tajta Gränbyhallen i Uppsala. Motståndet Almtuna, som ännu inte hade en seger på fyra försök, var hungriga efter säsongens första seger vilket också märktes i lagets desperata spelsätt.

Precis som mot Västerås stod Djurgården för mycket slarviga passningar. Inte minst när man fick kontroll på pucken i egen zon så var kommunikationen mellan backarna helt obefintligt. Hade motståndet hållit en högre klass så hade det ringt både en och två gånger bakom Adam Reideborn som vaktade DIF-kassen.
DIF fick trots det en fin start då man gjorde matchens första mål. Ett vackert powerplaymål där Dustin Johner avslutade i det högra krysset efter ett par fina passningskombinationer. I den andra höjde sig DIF inledniningsvis, men efter att det stått och vägt större delen av mittakten kunde hemmalaget jobba sig in i matchen igen och få ordentligt med vind i seglen efter två snabba mål av Jesper Olofsson (i powerplay) samt Victor Rollin-Carlsson.

Djurgården hade svårt att komma till ordentliga lägen och verkade ofta sakna en genomtänkt taktik för hur man skulle anfalla och hur uppspelen skulle se ut. Det blev Dustin Johners skott, som var hett för kvällen, som räddade en poäng åt DIF. Han kvitterade i den andra periodens slutskede, även denna gång i powerplay.
Efter en mållös tredjeperiod som kan sammanfattas som oerhört kampfylld var Linus Arnesson närmast att avgöra i övertidsperioden när hans skott från blå träffade ribbkrysset bakom en ovetandes Johannes Jönsson i Almtuna-målet.

Men just Jönsson, som är en riktigt storväxt målvakt, var följsam i det påföljande straffavgörandet och kunde enkelt avfärda fyra raka straffar från, i tur och ordning, Dustin Johner, Mattias Guter, Steve Saviano och Joakim Eriksson. Istället kunde Almtunas 2-1-målskytt Victor Rollin-Carlsson kliva fram och sätta den matchvinnande straffen med ett distinkt avslut precis innanför Reideborns högra stolpe.
Andra raka förlusten på bortais för DIF. Vi får trösta oss med att powerplayspelet ändå såg ganska bra ut. Men spelet måste upp ett antal snäpp om vi ska ha något att göra med topp 7 framöver.
 

Matchfakta

Almtuna IS – Djurgårdens IF 3-2 e strf (0-1, 2-1, 0-0, 0-0, 1-0)


Period 1
0-1 (15.49) Dustin Johner (Nils Andersson) spel fem mot fyra

Period 2
1-1 (31.48) Jesper Olofsson (Joakim Högberg, Emil Larsson) spel fem mot fyra
2-1 (34.37) Victor Rollin-Carlsson (Fredrik Sandgren, Jesper Olofsson)
2-2 (38.48) Dustin Johner (Steve Saviano, Markus Ljungh) spel fem mot fyra

Period 3
Inga mål

Övertid
Inga mål

Matchavgörande straff: Victor Rollin-Carlsson.

Skott: 29-25
Utv.min.: Almtuna 4x2, DIF 5x2.
Domare: Mikael Lindqvist.
Publik: 2 157 (Gränbyhallen, Uppsala).

Nathanael Söderbergnathanael.soderberg@svenskafans.com2013-09-25 12:18:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen