Avgörandets stund är kommen!
Frölunda har gått hårt åt Brynäs ledande spelare och bl a huvudtacklat bort både Bertilsson och Ölund från fortsatt spel. Får dom fortsätta i sjunde och avgörande semifinalen? Det återstår att se...

Avgörandets stund är kommen!

Sjunde avgörande SM-semifinalen nalkas. Frölunda och ett fullsatt Scandinavium väntar, all press på regerande svenska mästarna som efter utskopningen i onsdags i Gävle borde fått något att tänka på! Tänk om dom skulle åka ut mot Brynäs, på hemmaplan, efter att ha varit riktigt bra stundtals i matcherna… Ja, tänk om…

Onsdagens match bevittnade undertecknad på plats och det var en riktig nagelbitare vill jag lova. Det var redan klart att Fälth skulle missa matchen och stor risk att även Bertilsson skulle tvingas vila på grund av armbågstacklingen han åkte på i Göteborg matchen före (Stålberg åker ihop med Berra och sätter samtidigt upp armbågen, behöver knappt nämna att det varken vart utvisning, matchstraff eller avstängning…) En ordinarie back och den kanske bästa defensiva backen i ligan saknas i hemmalaget och de första 10 skvallrade om att det kunde bli en tung kväll då Frölunda tog initiativet direkt och 0-1 hängde verkligen i luften. Resten kan vi, matchen slutade 6-0 till Brynäs och efter hattrick (igen!!) av Clark och en korvbjudning av Granström som avslutade målgörandet tändes ett litet hopp om SM-finalspel i Gävle ändå.

Lite smolk i glädjebägaren dock, då Linus Ölund får utgå efter, ännu en, armbågstackling av Frölundaspelare. Även denna utan åtgärd från varken domarna på isen (trots lång diskussion och titt på mediakuben där man ser att Gunnarsson lättar från isen och armbågen sitter i hakan) eller av situationsrummet i efterhand. Men som sagt, vi Brynäsare börjar bli vana enögda domare. Vid Brynäs 2-0 mål utförde John Persson en exemplarisk slewfoot framför egna målet… Utan åtgärd även den, föga oväntat. Frustrerande när saker man dömt på under hela säsongen helt plötsligt blir legalt, samt förbundets snack om ”Spelarnas säkerhet”, det kan man förpassa helt och fullt i papperskorgen då det bevisligen inte behöver efterlevas.

I skrivande stund har Frölunda spelat en hel period (20min) MER än Brynäs i spelformen powerplay. Det speglar inte på något sätt hur matcherna har sett ut vill jag påstå. Visst gör Brynäsarna saker som kunnat rendera i ännu fler utvisningar men som det har blundats för ojusteheter från Frölunda i denna semifinalserie vet jag inte om jag någonsin varit med om. Man blundar för huvudtacklingar och tar för felaktiga handstopp, sen pratar förbundet och SHL om spelarnas säkerhet. Skandal är nästan lite för milt uttryck för denna snedfördelning i powerplayspel och det är väl egentligen ingenting som tyder på att det skulle bli någon förändring i Göteborg imorgon.

Om jag ska försöka hitta någon förklaring i detta agg mot Brynäs och viljan att blunda för ojusteheterna som motståndarlaget står för är det möjligen en kombination av hotet mot domarnas kollega Morgan Johansson som kom från en Brynäs-anhängare. Helt avskyvärd handling som jag inte alls stödjer såklart men jag vill heller inte bli varse sen om att DET ska genomsyra hela domarkårens syn på Gävlelaget. Samt att det som skedde i Göteborg första matchen, Bulan är lite väl het och skrek troligen inte bara ”Pinsamt” när det började blåsas på både det ena och det andra och herr Persson klarade inte av trycket utan valde att visa sin makt och det höll ju på att ta en ände med förskräckelse. Sen dess har detta hållit i sig och jag tror som sagt inget tyder på någon förändring på den fronten tills imorgon.

Så det gäller att Brynäsarna håller sig lika kyliga som igår och inte ger igen när dom får tjyvsmällarna utan tar smällarna, biter ihop och gör mål istället och visar sin styrka offensivt. All press är på regerande svenska mästarna som har varit bra, riktigt bra stundtals och framför allt hemma i Scandinavium. Så för att gårdagens match inte var förgäves hoppas jag verkligen att hockeygudarna är med oss och att fair play ska löna sig och att vi sen får en SM-finalrepris från -95 som jag då hoppas slutar trevligare än då! Men det är nästa kapitel, innan vi får byta blad ska vi slå Frölunda i Göteborg. Absolut ingen lätt uppgift, men med lite medstuds och tur med domsluten så KAN det gå!

Jag hoppas verkligen det, vore kul att uppleva finalspel igen!

Anders Blankanders@andersblank.seABlank822017-04-13 15:03:00
Author

Fler artiklar om Brynäs