Hovet, Johanneshov, 2024-10-12 18:00

AIK - Almtuna
6 - 3

Blir det fjärde raka mot jumbon?

Blir det fjärde raka mot jumbon?

AIK kommer till matchen mot Almtuna med tre raka vinster. Defensiven har blivit en aning bättre men kan bero på att AIK spelat mot sämre motstånd. Nu mot Almtuna så hoppas man att segertåget forsätter.

Allt annat en tre poäng mot Almtuna är en besvikelse. Ska man komma upp till sjätteplats i tabellen så måste man vinna dess matcher.

Ska bli spännande vad denna match kommer att erbjuda? AIK vet man inte riktigt vad man har! Det kan se i stora drag ganska bra. Men sedan kan man tappa spelet helt och låta motståndarna ta kommandot.

Nu när seriens sämsta lag Almtuna kommer och gästar AIK på Hovet, så måste man visa Almtuna att här kommer man inte få med sig några poäng.

I denna match vill man se ett AIK som har bestämt sig i första nedsläpp. Att idag ska vi vinna alla dueller och släppa handbromsen. Ska AIK utmana om topp sex placeringar måste man vinna dessa matcher!

Det som många hade som frågetecken inför säsongen var målvaktssidan. Med Victor Brattström och Jonathan Stålberg. Den som man inte trodde skulle vara den som inte skulle göra så mycket avtryck var Jonathan Stålberg. Så imponerad man är av honom hittills. Så lugn och släpper få returer, han ger backarna en väldig trygghet. Han kommer som han spelar ge AIK många poäng framöver. 

Sedan har AIK Scott Pooley som var det mest ”prestige” nyförvärvet inför säsongen. Vilket lyft han gett laget, där har vi en spelare som ger laget en bredd som kommer ge lyft i laget.

Nu får man bara se om laget har förmågan att minimera alla misstag, så får man se till att alla poäng kommer till AIK efter lördagens match. Är ändå orolig att man tar detta för lätt på denna match. Gör man bara jobbet och spelar ett enkelt och rakt spel så ska AIK vinna denna match. 

Vill bara göra reklam för AIK team 2014 som kommer spela en knattematch i första periodpausen mot Almtuna! 

Köp biljett och kom till Hovet så stöttar vi AIK till en fjärde raka seger inför derbyt på onsdag!

Kom igen Gnaget! 

Andreas Borgströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2024-10-12 12:35:00
Author

Fler artiklar om AIK