2018-03-10 17:00

Hajduk Split - NK Istra 1961
3 - 2

Blytung förlust i Karlstad

En jämn match på förhand mellan två lag i desperat poängbehov. Matchen blev så jämn som man trodde på förhand och Färjestad lyckades vinna med 1-0.

Första perioden:
Efter en trevande start i högt tempo där lägen skapades fram och tillbaka så var det Färjestad som skapade det första riktigt långa anfallet efter drygt åtta minuter spelade av den första perioden. Djurgården stack upp med ett anfall där Jimmie Ölvestad var nära att trycka in ledningsmålet, men efter chansen var det fortsatt Färjestad som låg på i anfallszonen och Wesslau tvingades bekänna färg. Djurgården spelade upp sig något efter cirka tretton minuter och skapade ett jätteläge när Almtorp träffade rakt på en liggande Pettersson – Wentzel, strax efteråt krigade man till sig ett powerplay som dock blev resultatlöst, men många skott avlossades, till skillnad från de senaste matchernas powerplay.  Perioden slutade händelselöst med en skottstatistik på 11-12, men Färjestad kändes ändå närmast 1-0.

Andra perioden:
Djurgården startade den andra perioden med att skapa långa anfall och skapa hyfsade målchanser. Man spelade till sig två powerplay och dominerade matchen totalt. Färjestad fick knappt ut pucken ur zonen, men precis som tidigare under säsongen så hade man fortsatta problem med att hitta in med pucken bakom nätet. Efter rejäl Djurgårdspress så vände matchbilden efter drygt elva minuter. Färjestad skapade långa anfall och skotten duggade tätt runt Wesslau, men det mesta gick utanför. Efter sjutton minuter fick dock Färjestad resultat för sitt slit på offensiven. Efter 17.04 så hittade Patrick Lundh in bakom Wesslau efter en fin passning ifrån Mikael Johansson. Perioden slutade 1-0 till hemmalaget, och skottstatistiken 11-7, totalt 22-19.

Tredje perioden:
Perioden började intensivt med två lag som ville framåt. Djurgården fick ett jätteläge när Jonas Almtorp blev ställd ensam framför kassen, men direktskottet plockades lätt av Pettersson-Wentzel som fortsatt höll nollan i matchen, frågan var om Djurgården över huvud taget skulle få hål på Färjestad.  Perioden fortsatte som den började, mycket fram och tillbaka, men utan riktiga chanser. Det syntes tydligt att det var två lag med rejäla behov av poäng som ställdes mot varandra. Den tredje perioden var rent utsagt tråkig att titta på, inte alls någon publikhockey. Djurgården gick för en kvittering, men ett otroligt bra försvar från Färjestad satte gång på gång stopp för Djurgårdens uppspel. Trots att man tog ut Wesslau och spelade med en man mer så skapade man absolut ingenting. Färjestad vann matchen med 1-0. Skotten slutade 35-25 till Färjestad.

Sammanfattning:
En jämn och oviss match där Djurgården åter inte utnyttjar sina målchanser till fullo. Ska man nå slutspel måste man tillbaka till någon sorts grund och man måste först och främst hitta ett bra powerplay spel och hitta in med puckarna i mål. Jag börjar seriöst bli rädd för ett kvalseriespel, hamnar vi där kan det gå riktigt illa.

Andra perioden: 1-0 (17.04) Patrik Lundh (Mikael Johansson, Mattias Sjögren) EQ
Skott: 35-25 (11-12, 11-7, 13-6)
Utv: Färjestad BK: 4x2, Djurgårdens IF: 4x2
Domare: Tobias Björk, Mikael Nord
Linjemän: Johannes Käck, Ola Adamsson