Brynäs - Timrå
3 - 1

Brynäs ny serieledare: "Jag älskar att spela här inför alla fans i Gävle"

Brynäs toppar serien efter lördagens seger hemma mot Timrå med 3-1.

Under lördagskvällen väntade säsongens första möte mellan Brynäs och Timrå. Det var ett böljande spel de första tio minutrarna av matchen - som stannades upp något när Timrå fick ett lagstraff med för många spelare på isen. Men det dröjde inte länge efter Timrå blivit fulltaliga som Sebastian Hartmann, utan assist, gav bortalaget ledningen med 0-1.

Timrå spelade till sig enormt bra lägen efter sitt ledningsmål och en utökning kändes inte särskilt långt borta. Men istället var det Bröderna Lindblom, Oskar och Linus, som tillsammans med Jordan Schroeder kvitterade för Brynäs till 1-1. Målet stod Linus Lindblom för.

Brynäs förde perioden och hade inga större problem att ta sig fram i banan, men Timrå kändes vassare i sina kontringar. Ett ganska rättvist lika-läge efter en spelad period.

– Det var bara att sätta den i första krysset. Skjuter jag snabbt så är det öppet där, sa Linus Lindblom i pausen.

I den andra perioden spelade Jack Kopacka fram till Linus Ölund som avlossade ett skott mot mål, men Timrås målvakt Tim Juel var med på den. I nästa stund sköt Anton Wedin pucken in i Brynäs zon, en puck som Johannes Kinnvall försökte ta emot – men istället styrdes den rakt mot Brynäsmålvakten Erik Källgren. Turligt nog var Källgren var med på den och hann slänga ut benskyddet för att täcka mål.

Charles-Édouard D’Astous sköt in pucken i mål, men Oskar Lindblom var alldeles för nära inpå målvakten med sin arm. Och målet dömdes bort efter en videogranskning.

Istället hamnade just D’Astous i utvisningsbåset för en tripping med sånär sex minuter kvar av perioden. Men Brynäs hade lekstuga under Timrås powerplay – och bland annat Bobby Trivigno åkte mest runt med pucken och fördrev tiden.

Det blev en mållös andra period efter det bortdömda målet.

– Jämn match, högt tempo, kul att spela och bra fart. Alla måste vara på tårna hela tiden så det är bra, sa Axel Andersson efter den andra perioden.

I den tredje perioden kom den efterlängtade ledningen för hemmalaget. Det krävdes ett powerplay och en sylvass Victor Söderström som först räddade kvar pucken vid blå, för att i nästa sekund skjuta in mot mål – och lagkaptenen Johan Larsson styrde in den pucken till 2-1.

Med sånär fem minuter kvar av ordinarie speltid så kom Miks Indrasis i ett friläge - men en lång dragning senare hade Juel täckt den lilla lucka som fanns vid ena stolpen. Något som höll Timrå kvar i matchen i jakten på en kvittering.

Timrå testade att plocka ut målvakten med två minuter kvar på matchklockan, och sekunder senare tog de en timeout. Men då stänkte Anton Rödin in 3-1 till Brynäs i öppen kasse och avgjorde matchen. En seger inför fullsatta läktare som skickade Brynäs rakt upp i en serieledning.

– Ja nu är det kul med hockey. Jag älskar att spela här inför alla fans i Gävle, sa Victor Söderström efter matchen.

MATCHFAKTA
Brynäs–Timrå 3-1 (1-1, 0-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (11.55) Sebastian Hartmann, 1-1 (15.35) Linus Lindblom (Jordan Schroeder, Oskar Lindblom)
Andra perioden: -
Tredje perioden: 2-1 (6.39) Johan Larsson (Victor Söderström) spel fem mot fyra, 3-1 (19.16) Anton Rödin (Oskar Lindblom, Jordan Schroeder) i öppen målbur
Skott: 10-5, 8–6, 9-5. Totalt: 27-16.