Brynäs publiksuccé: Kan få tre fullsatta hus på en vecka
Publiken strömmar till Monitor ERP Arena.

Brynäs publiksuccé: Kan få tre fullsatta hus på en vecka

23 727 åskådare – så många kan komma att se hockey live i Gävle på en vecka.

Det råder inget annat än Brynäsfeber i Gävle. På sina två hemmamatcher hittills har gävleklubben ett publiksnitt på över 7000 personer och prognoserna talar för en supervecka på Sätraåsen. 

Historiska hemmasiffror

Har du tänkt att gå på hockey i Gävle? Då får du skynda dig!

Nu väntar tre hemmamatcher i rad och det är redan lapp på luckan inför torsdagens hemmamöte mot Leksand. På lördag den 12 oktober gästar Malmö och på måndag 14 oktober kommer MoDo på besök.

Den senaste rapporten visar att Brynäs bara är 2978 biljetter från att ha fullsatta hus tre matcher i rad och skulle i sådant fall ha fortsatt publiksnitt på över 7000 åskådare efter fem hemmamatcher.


Brynäs publiksiffror stiger och stiger till nya höjder. 

Det blir ett hemmasnitt på kort tid som aldrig tidigare uppnåtts i Gävle.

Positiv publiktrend i Gävle

Säsongerna efter att Brynäs renoverade sin arena och det som då hette Läkerol Arena invigdes 2006 ökade klubben sitt publiksnitt rejält. I några säsonger framåt låg snittet över 6000 åskådare per match. Under 10-talet dalade snittet successivt. 2018 presentarede klubben exempelvis en blygsam siffra på 5380 åskådare i snitt. Efter pandemin har det  dock gjorts ordentliga krafttag kring arbetet med att höja publiksiffrorna. 

Säsongen 2022/23, trots degraderingen från SHL, hamnade Brynäs med ett publiksnitt på 6357 åskådare. Det snittet ökade till och med i Hockeyallsvenskan till 6442 – vilket var det bästa snittet i modern tid. 

Glada publiksiffror i Brynäs som ser ut att nå nya höjder.
 

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-10-09 16:08:03
Author

Fler artiklar om Brynäs

Krönika: En rivalitet som livnär sig på historien