Dagens VM: Chockändringar i Tre Kronor – Tyskland tog viktig seger

Dagens VM: Chockändringar i Tre Kronor – Tyskland tog viktig seger

i Dagens VM går vi igenom höjdpunkterna från fredagens händelser i hockey-VM.

Stora ändringar på Tre Kronors träning
Under fredagens träning skakade Sverige om rejält i laget. Stjärnparet Erik Karlsson och Victor Hedman spelade med andra försvarare. Även i powerplay-uppställningarna flyttades spelarna runt på sina positioner internt.  Förbundskapten Sam Hallam förklarade ändringarna i media efteråt:
- Så här mitt i turneringen kan det vara läge att höja upp skärpan ytterligare, vi vill se hur vi kan få ut mesta möjliga av laguppställningen.

Ny enkel seger för USA
Efter en något slö start från de amerikanska stjärnorna i turneringen har man nu börjat varva upp på riktigt. En av VM:s stora favoriter besegrade under kvällen en av VM:s ”slagpåsar” Polen utan större problem. Därmed kliver man upp som tvåa i gruppen bakom Sverige med två gruppspelsmatcher kvar.

Tyskland upp på slutspelsplats
Det är ett riktigt getingbo i grupp B kring den fjärde och sista slutspelsplatsen. Tyskland låg inför kvällens match mot Kazakstan precis utanför topp fyra. Men efter en en strålande insats körde tyskarna över kazakerna i CEZ Arena och därmed parkerar tyskarna på tredjeplats i gruppen och har skaffat sig ett skapligt läge att ta sig vidare.

Danmark tog sista chansen
Det var lite av en ödesmatch som väntade för våra nordiska grannar när nollpoängaren Storbritannien stod för motståndet. Och man gjorde jobbet, även fast det satt långt inne. Det var först i slutet av matchen som man lyckades avgöra och Danmark har nu häng på den sista slutspelsplatsen, dock med en match mer spelad än Finland.

Hemmanationen stormar mot slutspel
Tjeckien gick upp i tabelltopp efter en klar seger mot Österrike under kvällen. Efter att hemmanationen förlorat mot Schweiz i omgång tre har man nu tagit två raka storsegrar och känslan är att det ska mycket till om man inte lyckas ta sig vidare till slutspel. 

Dagens resultat:
Grupp A
Storbritannien-Danmark 3-4
Tjeckien-Österrike 4-0

Grupp B
Tyskland-Kazakstan 8-2
Polen-USA 1-4

Lördagens matcher:
Grupp A: 
12:20 Danmark-Schweiz
16:20 Kanada-Finland
20:20 Tjeckien-Storbritannien

Grupp B:
12:20 Lettland-Sverige
16:20 Tyskland-Polen
20:20 Frankrike-Slovakien
 

SvenskaFans.com2024-05-17 23:20:00

Fler artiklar om VM 2024