Dagens VM: Andra dagen

Dagens VM: Andra dagen

Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i hockey-VM.

Kazaker bakom nätet

Kazakstan besegrade Frankrike hyfsat komfortabelt med 3–1. Några större rubriker blev det inte gällande matcher, men var det något fransmännen fick lära sig var att undvika ha kazaker bakom nätet. Samtliga tre mål från Kazakstan gjordes via köksvägen bakom motståndarmålet.


Första målet på 20 år

Liam Kirks såg till att hans Storbritannien, som överraskade idag, tog ledningen mot Kanada. Det var också det första målet mot Kanada för Storbritannien sedan Kevin Conway blev målskytt 1994.


18-årig supertalang kliver fram

Kanada fick en jobbig start när Storbritannien tog ledningen i den första perioden. Det skulle dock inte dröja länge förrän kanadensarna reducerade för att sedan ta ledningen. Efter trettio minuter spelad matchtid kliver den 18-årige centern, Connor Bedhard, fram och gör både 3–1- och 4–1-målet. För sin ålder en makalös insats i ett hockey-VM. Håll ögonen på den här spelaren! 


Polsk drömstart

22 år sedan sist. Polen har äntrat hockey-VM med storskaliga drömmar och förhoppningar. I sin premiär mot Lettland, fjolårets bronsmedaljörer, var det Polen som fick det första målet genom den unge talangen Macias Krzyszstof. Målet var det första för Polen i ett VM 2002, och det firades bland fansen som om de hade vunnit medalj. Dessutom var det Polens första mål i en VM-premiär sedan 1994.
Matchen lutade 4–4 på ordinarie speltid, där Lettland var numret starkare i förlängningen.


USA på vinnarspåret

Efter gårdagens tunga förlust mot Sverige gick USA ut tufft i dagens match mot Tyskland. Sex mål, sex olika målgörare. Hade det inte varit för Tysklands målvakt Mathias Niederberger hade det kunnat blivit desto fler mål. För klasskillnad var det rakt igenom, och USA kommer att gå för en hög position inför slutspelet. 


Tuff söndag väntar Danmark 

Danmarks övertygande seger idag mot Österrike blev en riktig självförtroende-boost. Något som kommer att behövas när man under söndagen ställs mot det kanske svåraste motståndet i Grupp A, nämligen Kanada. Danskarna kan troligtvis bara drömma om en start som britterna fick mot Kanada idag. 


Sverige mot Polen

För Sveriges del ställs man under söndagen för första gången på två decennier mot Polen. Sverige har 17 NHL-stjärnor och resterande i truppen tillhör antingen schweiziska ligan eller SHL. Polen ställer upp med ett lag med 20 spelare från den polska ligan. På förhand är det klasskillnad – men allt kan hända i hockey.


Söndagens matcher

Finland – Storbritannien
12:20
Slovakien – Kazakstan
12:20
Danmark – Kanada
16:20
Lettland – Frankrike
16:20
Österrike – Schweiz
20:20
Sverige – Polen
20:20
 

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-05-11 23:36:00
Author

Fler artiklar om VM 2024