Dagens VM: Första dagen

Dagens VM: Första dagen

Dagens VM får ni reda på det senaste inför och efter matcherna i hockey-VM.


John Tavares ansluter till Kanada

Kanada får ett jättetillskott i form av Toronto Maple Leafs lagkapten John Tavares. Tavares ses som en av NHL:s största stjärnor och har spelat 15 säsonger i världens bästa liga. I år gjorde han 65 poäng på 80 matcher i NHL.  


Schweiz och Norge inledde turneringen

Turneringens första match mellan Norge och Schweiz bjöd inte på några större överraskningar. Schweiz är en nation som då och då göra sina uppryckningar i ett VM, och att schweizarna skulle få det rätt så komfortabelt mot Norge var väntat. Matchen slutade 5–2 till Schweiz.


Stortalangen rasade på domarna

Mållöst första halvan – sen var det som att någon tryckte på knappen och det blev tio mål på 30 spelade minuter mellan Tyskland och Slovakien. Målmässigt var den sista halvan en underhållande match som slutade 6–4 till Tyskland. Men slovakiens Juraj Slafkovsky var minst sagt irriterad efteråt.

– Det här är några av de sämsta domarna jag sett, säger den 20-åriga stortalangen till Viaplay.

Slafkovsky valdes som första spelare i NHL-draften 2022 av Montréal Canadiens.


Sverige vinner placeringsmatchen

Att Sverige skulle inleda mot USA blev lite som att inleda turneringen med ”gruppfinalen” eller kanske mer korrekt, placeringsmatchen. Det låter kanske kaxigt att säga så – men det finns inga lag i Grupp B som på papperet hotar Sverige och USA. Att Sverige vann innebär extremt goda chanser till att vinna hela gruppen.

LÄS ÄVEN: Övertygande seger för Tre Kronor


Polen förbereder sin första VM-premiär på 22 år

Det var över två decennier sedan, 2002 för att vara korrekt, som Polen senast deltog i ett hockey-VM. Den historiska premiären blir mot fjolårets succélag Lettland som då tog en historisk bronsmedalj. Polen går in i hockey-VM med en av turneringens svagaste laguppställningar. En av de mer "intressanta" spelarna i laget är  Krzysztof Macias. Macias är yngst i truppen och även den första polska spelaren sedan 2003 som tagit sig till den kanadensiska juniorligan. 


Lördagens matcher

Storbritannien – Kanada
Nedsläpp 12:20

Frankrike – Kazakstan
Nedsläpp: 12:20

Österrike – Danmark
Nedsläpp: 16:20

Polen – Lettland
Nedsläpp 16:20

Norge – Tjeckien
Nedsläpp: 20:20

USA – Tyskland
Nedsläpp: 20:20

 

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-05-10 23:10:00
Author

Fler artiklar om VM 2024