Dagens VM – sjätte dagen

Dagens VM – sjätte dagen

Dagens VM går vi igenom höjdpunkterna från onsdagens händelser i hockey-VM.

Klev fram trots tragisk händelse
Under onsdagen blev Slovakiens premiärminister Robert Fico skjuten och vårdades under kvällen på sjukhus med livshotande skador. Parallellt spelade landslaget VM-hockey mot Polen - och trots omständigheterna lyckades man vinna. Det blev en 4-0-seger mot Polen. 

SVT Sport var i kontakt med det internationella ishockeyförbundet och VM-arrangören angående att matchen faktiskt blev av - och svaret var enligt följande:
"Det internationella ishockeyförbundet och VM:s organisationskommitté följer situationen nära med alla involverade parter, polisen och lokala myndigheter. Om det behövs kommer vi att informera om förändringar i den aktuella statusen".

Lettlands kollaps
Tyskland fick storstryk av Sverige, men studsade tillbaka rejält mot Lettland. Det blev en kross med hela 8-1. Lettland, som ju hade inlett mästerskapet på ett skapligt sätt under de tre första matcherna, kan nu komma att ha ett sargat självförtroende inför nästa match. Då ställs man dessutom nämligen mot Tre Kronor.

Victor Olofsson saknades på träning
Under torsdagen ställs Sverige mot Kazakhstan. För Tre Kronors del var det ett visst namn som saknades på onsdagens träning. Vem? Victor Olofsson, som ju skickade in en av puckarna när svenskarna besegrade Tyskland i dagarna. 

Förbundskapten Sam Hallam har dock gett lugnande besked kring stjärnan.
– Det är bra med honom. Han kände sig lite krasslig på morgonen så det var bättre att han fick stanna kvar på hotellet. Det är god chans till spel i morgon för honom, men vi tar det säkra före det osäkra, säger han Sam Hallam enligt Expressen.

---
Dagens resultat:
Tjeckien-Danmark 7-4
Tyskland-Lettland 8-1
Schweiz-Storbritannien 3-0
Slovakien-Polen 4-0

Torsdagens matcher:
Finland-Österrike 16:20
Kazakhstan-Sverige 16:20
Kanada-Norge 20:20
USA-Frankrike 20:20
 

SvenskaFans.com2024-05-15 23:02:00

Fler artiklar om VM 2024