Dagens VM – sjunde dagen

Dagens VM – sjunde dagen

Dagens VM går vi igenom höjdpunkterna från onsdagens händelser i hockey-VM.

Österrikes historiska seger
Österrike är laget som aldrig ger sig. I tisdags var vände dem från 6–1 mot Kanada till 6–6. Idag låg de under mot Finland med 0–2-underläge, men gör tre raka mål, varav det sista målet görs med två tiondelars marginal i matchminuten 59:59.  Som om det inte var tillräckligt blev segern dessutom historisk då det var Österrikes första seger någonsin mot Finland i ett hockey-VM.

Fjärde raka
Sveriges fortsätter att vinna. Idag var det en komfortabel seger mot Kazakstan i en match som inte gav oss några större rubriker. Men tolv poäng totalt, 19 gjorde mål och fem insläppta på fyra matcher är inget dåligt facit, och Sverige har i princip säkrat gruppsegern.

USA tillbaka till slutspelsplats
Gruppspelet går inte enligt amerikanarnas plan. Tidigare idag låg USA, som var storfavoriter inför det här mästerskapet, utanför kvartsfinalplatsen. Men efter kvällens överkörning mot Frankrike återtar man en topp-4 position. Situationen ser dock inte alltför illa ut, med länder som Polen, Kazakstan och även Lettland kvar att möte har USA allt i sina händer för att införskaffa sig en bra position till slutspelet.

Kanada tillbaka till toppen
Kanada är också en stornation som inte riktigt fått till den där jämnheten i spelet. Österrikes brutala upphämtning i tisdags talade egentligen för Kanadas svagheter. Men ikväll besegrade man Norge utan några större problem och slog därmed ner Schweiz från första placeringen i gruppen. Det ser ut att bli en jämn kamp om topplaceringarna i Grupp A. 

Dagens resultat
Sverige-Kazakstan, 3-1
Finland-Österrike, 2-3
USA-Frankrike, 5-0
Kanada-Norge, 4-1

Fredagens matcher
Storbritannien-Danmark, 16:20
Tyskland-Kazakstan, 16:20
Tjeckien-Österrike, 20:20
Polen-USA, 20:20
 
 

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-05-16 22:36:00
Author

Fler artiklar om VM 2024