Dagens VM: Tredje dagen

Dagens VM: Tredje dagen

Dagens VM går vi igenom höjdpunkterna från söndagens händelser i hockey-VM.

Hattrick av Oliver Kapanen

Det blev en finsk dunderkross när man under söndagen spelade mot Storbritannien. Oliver Kapanen blev matchens första målskytt – sedan tog det fart i det finska lägret och matchen slutade 8–0 till våra grannar i öst. Kapanen gjorde tre av Finlands mål.   


18-åringen leder skytteligan

Connor Bedard har jag skrivit om förut, men han är värd att nämna igen. Kanada besegrade Danmark med 5–1 och Bedard blev en av de stora matchhjältarna då han gjorde två utav målen för kanadensarna. Det innebär att den 18-åriga supertalangen är just nu hockey-VMs bästa målskytt.


Lagkaptenen blev matchhjälte igen

Lettland fortsätter att vinna – på övertid. Igår mot Polen, idag mot Frankrike. Båda gångerna är det letternas lagkapten Kaspars Daugavins som avgör i sudden. Viktiga segrar för Lettland som verkar ha som gameplan att kryssa sig fram genom gruppspelet. 


Martin Pospisil tvåmålskytt

Efter den tunga förlusten i premiären kom Slovakien ut otroligt starka i dagens match mot Kazakstan. Matchen slutade 6–2 och slovakernas stora matchhjälte blev tvåmålsskytten Martin Pospisit, till vardags tillhörande NHL-klubben Calgarys organisation. 


Sveriges 600:e VM-match
När pucken släpptes mot Polen idag firade Tre Kronor 600 matcher i hockey-VM. Det säger något om den fina hockeyhistoria vi har i det här landet.

Historiskt mål på Sverige
… och Polen skrev modern hockeyhistoria när Alan Lyszczarczyk gjorde Polens första mål på Sverige i ett hockey-VM sedan den 15 april 1989 – 35 år sedan. Ska dock nämnas att Polen gjorde två mål mot Sverige i OS-1992.

---

Dagens resultat:
Österrike - Schweiz 5-6
Sverige - Polen 5-1
Lettland - Frankrike 3-2
Danmark - Kanada 1-5
Slovakien - Kazakstan 6-2
Finland - Storbritanien 8-0

Måndagens matcher

Norge – Storbritannien
16:20
USA – Kazakstan
16:20
Tjeckien – Österrike
20:20
Tyskland – Sverige
20:20
 

Viktor Alnerviktor.alner@bettercollective.comTwitter @ViktorAlner2024-05-12 22:42:00
Author

Fler artiklar om VM 2024