Damian Clara: "Jag är nöjd med min utveckling under året"
Damian Clara har vuxit ut till att vara en bärande spelare för Brynäs.

Damian Clara: "Jag är nöjd med min utveckling under året"

Brynäs unga målvakt Damian Clara pratade med en samlad presskår, efter den första kvartsfinalen.

Att få det prestigefyllda priset Guldgallret. Vad säger du om det? 

- Det är jättestort för mig personligen. Jag är glad att jag kunde vinna det, eftersom jag inte kunde påverka beslutet. Jag är nöjd med min utveckling under året. Det var kanske inte så bra i början, men har blivit bättre och bättre. De andra kandidaterna till priset, Eriksson (Filip, Nybro) och Theo (Lindstein) förtjänade priset lika mycket som mig.  

Vad känner du framför allt att du har utvecklat i ditt spel? 

- Mycket mentalt skulle jag säga. Att jag kan vara lugnare på isen. Huvudet spelar roll och att under matcherna kunna hantera hur dem spelar på HockeyAllsvensk nivå. 

Hur mycket har Brynäs betytt för din utveckling den här säsongen? 

- De satte in mig i situationer med hög press direkt från början, vilket var jättebra. De har trott på mig och att jag kan ta nästa steg och göra bra matcher, även de som är viktiga. Mina första matcher var inte bra, men Brynäs fortsatte tro på mig och lät mig fortsätta spela. Jag är glad att dem låter mig spela och litar så mycket på mig. 

Hur var det att få ta emot priset framför alla supportrar? 

- Det var oväntat, då jag inte visste att det skulle ske inför den första slutspelsmatchen. Jag var ju fokuserad på matchen. Det var lite overkligt. Vi har haft jättebra support under hela året. Jag är jätteglad att alla var här och bidrog med stämning. 

Om vi går till själva matchen. Det kändes som att ju längre det stod 0-0, desto mer gynnade det Nybro. Vad säger du om det? 

- De hade andra halvan av den första perioden och spelade med mycket press. De hade några möjligheter i den andra perioden. Vi fortsatte spela vårt spel hela tiden och matade på. Även när dem gör 0-1, fortsätter vi mata på. Vi spelade lite mer avslappnat sen. 

Vad kände du när dem tog ledningen? 

- Man måste bara försöka glömma det på en gång. Det är ju inget mål man vill släppa in, som kommer från ingenstans. 

Vad säger du om eran vändning? 

- Det var en riktigt bra insats. Det var viktigt med två snabba mål, speciellt det första.  

Vad säger du om din egen insats? 

- Pucken hittade mig idag, kan man säga (skratt). Jag fick bra hjälp vid svåra situationer av bland annat Billins, Bertilsson och Cukste. Det var en bra laginsats i det defensiva spelet. 

Mycket publik på plats i den första kvartsfinalen och det kommer det förmodligen att vara under alla hemmamatcher i slutspelet. Känner ni någon extra press då? 

- Det är jättebra och det ger oss energi. Det var ungefär 6500 på plats under den här matchen och det är väl ungefär vad vårt snitt har legat på under säsongen. Vi har haft en jättebra publik, oavsett vilka vi möter. Vi är glada att dem bidrar med stämning och pushar oss lite mer.
 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-03-18 21:40:00
Author

Fler artiklar om Brynäs