"Den som tror att det blir lätt, får tänka om"
Tyler Kelleher i kamp med Nybros Daniel Ljungman.

Spaningslista från Brynäs seger mot Nybro i den första kvartsfinalen.

Jämn inledning

Den första perioden var jämn. Så pass jämn att den också blev mållös. Lagen turades om att föra spelet och skapa chanser. Brynäs anfall kändes något vassare, men man kunde alltså inte få någon puck in i mål bakom Nybros starka målvakt Tex Williamsson. Det fanns goda förutsättningar för en bra match. Frågan var bara vilket lag som skulle orka mest?

Avslaget

Brynäs vann skotten i den andra perioden med 11-5 och lyckades således skapa fler chanser än Nybro. Några av dessa chanser var farliga, men hemmalaget lyckades ändå inte göra mål. Nybro lyckades inte skapa särskilt mycket av värde och gjorde därför inte något mål dem heller. Ställningen var alltså fortsatt 0-0 efter två spelade perioder. Den andra perioden hade en något avslagen stämpel. Visserligen skapades det som sagt några farliga chanser, men för det mesta var spelet ändå inte på topp. Även om Brynäs hade ett litet spelmässigt övertag, hade dem fortfarande ett par växlar kvar att kunna lägga i. Det var upp till bevis inför den tredje perioden.

Underläge

Efter 45 sekunder av den tredje perioden, gjordes matchens första mål och det var Nybro som tog ledningen med 0-1. Gästernas Rihards Marenis tog sig ner snett bakom Brynäs mål och spelade in till slottet, där en fristående Filip Eriksson fanns. Eriksson agerade säkert och skickade snabbt in pucken i mål, bakom Brynäs målvakt Damian Clara. Ett slarvigt markeringsspel från hemmalaget och underläget var ett faktum. Så här får det inte gå till, särskilt inte under en slutspelsmatch.

Snabba mål

Efter 06:54 kvitterade Brynäs till 1-1. Jack Kopacka drev fram mot mål och tog ett avslut som Tex Williamsson först räddade, men på returen dök Simon Robertsson upp och tryckte in pucken i mål. Ett otroligt viktigt mål och stor glädje i Monitor ERP Arena, förstås.

Brynäs nöjde sig inte där. Bara 51 sekunder senare tog hemmalaget nämligen ledningen med 2-1. Brynäs pressade på bra i offensiv zon och det här resulterade i att Greg Scott fick tag i pucken. Han spelade i sin tur in i mitten, där en fri Tyler Vesel befann sig och klippte till direkt. Skottet gick säkert in i mål och vändningen var ett faktum. Två snabba mål från Brynäs och nu hade man övertag även målmässigt och inte bara i spelet.

Seger

Brynäs höjde sig och blev ett ännu bättre lag i den tredje perioden. Vändningen, med de två snabba målen, bidrog till att man fick mycket energi och orkade spela med bra fart och finess. I slutet av den tredje perioden plockade Nybro ut målvakten och försökte skapa ett ännu större tryck. Det blev dock inga fler mål i den här matchen. Brynäs höll undan och vinner därmed med 2-1. Det blev en jämn match, där spelet gick mycket fram och tillbaka. Sett över hela matchen, visar Brynäs dock en bättre kvalité än Nybro i sitt offensiva spel. Lägg därtill ett bra försvar och en väldigt stabil målvakt och vinsten blir därför välförtjänt i slutändan. Brynäs har visserligen ytterligare ett par nivåer kvar i sitt spel, men den som trodde att det här blir lätta matcher mot Nybro får tänka om. Match 2 spelas på tisdag och även då är Brynäs hemmalag.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-03-17 18:47:00