Djurgården plockar in norsk landslagsman

Djurgården plockar in norsk landslagsman

Med August Berg borta lät Niklas Wikegård inte vänta på hans ersättare. Igår presenterades Max Krogdahl officiellt för Djurgården.

När August Berg utgick skadad i matchen mot Östersund var Djurgården återigen nere på noll right- fattade backar. Berg som anslöt sent till truppen var kanske inte exakt den offensiva spelaren som Djurgården egentligen letade efter, men både hans meriter och lokala förankring passade ändå bra in Djurgårdsprofilen. Säsongen började också lovande för den 25-årige Vallentuna fostrade backen. På sina fyra första matcher hann det bli tre poäng, innan olyckan var framme. Många tänkte nog att lösningen hade varit att låta Elias Degnell få mer istid, och samtidigt kalla hem Arvid Bergström från Almtuna eller Adrian Carnebo från Tyresö/Hanviken. Men ibland står stjärnorna rätt.

Fyra dagar efter att Berg skadat sig och Djurgården hade lämnat en sur övertidsförlust nere i Vimmerby, kommunicerade seriekonkurrenten Oskarshamn ut att de valt att avbryta kontraktet med nyförvärvet Max Krogdahl. En högerfattad back med sina främst styrkor i det defensiva spelet. Redan på fredagen började ryktena gå varma om att Krogdahl förhandlade med Djurgården, och bara två dagar senare presenterades den 25-årige norrmannen, officiellt av klubben.
 

Bli kjent med Max Krogdahl

Krogdahl, som är fostrad i klubben Frisk Asker, gjorde sin debut redan som 17-åring i den norska högstaligan. I fem säsonger huserade han i Elite Hockey Ligaen, innan resan fortsatte till brittiska öarna och klubben Coventry Blaze i EIHL. Säsongen 21/22 gick flytten vidare till Sverige och Västervik i Hockeyallsvenskan. Där blev det två säsonger innan den småländska sommarstaden byttes ut mot mer nordliga breddgrader i Östersund. Inför i år valde nykomlingen från SHL, Oskarshamn, att locka tillbaka honom till Småland, men flytten blev varken som Max eller klubben hade tänkt sig och kontraktet bröts efter endast två matcher i det blåröda stället. Sammanlagt har det blivit 143 matcher under sina nästan fyra säsonger i Hockeyallsvenskan, varav två säsonger som assisterande kapten i två av sina klubbar. Han har även hunnit representera norska landslaget under fyra VM och dubbla OS kval. Nu fortsätter karriären till huvudstaden.

“Try Out” en månad

Det viskades om att det fanns andra klubbar som var intresserade av Krogdahl, men en viss 41-årig landsman har nog vägts in i hans beslut att komma till Djurgården. Det finns givetvis en del orostecken. Om Krogdahl hade svårt att ta sig in på åtta backar i Oskarshamn, vad gör att han skulle ta en plats i Djurgården? Därför har Wikegård varit klok. I August Bergs frånvaro är kontraktet endast skrivet över en månad, vilket ger Krogdahl en stor chans att visa upp sig (så länge han presterar) samtidigt som det även ger ledningen en möjlighet att utvärdera honom ordentligt. Redan på onsdag lär chansen vara stor att han får debutera i den finaste tröjan. Djurgården tar pendeln (?) till Södertälje och det är ingen högoddsare att han i så fall får vikariera bredvid Colby Sissons. Hur han sedan kommer användas återstår att se, men om båda parter nöjda finns det säkert utrymme till förlängning. Det skulle isåfall ge Djurgården två högerbackar. Det skulle kännas så right

Tomas Davies2024-10-07 22:04:00
Author

Fler artiklar om Djurgården