Djurgården värvar Luleås ryss
Djurgårdens första ryska spelare någonsin?

Djurgården värvar Luleås ryss

Djurgården värvar Luleås ryss Vjatjeslav Trukhno. Kontraktet gäller ett år.

Under den förra säsongen gjorde Vjatjeslav Trukhno blott 6 assist i Luleå, alltså inga mål. Säsongen innan mötte han Djurgården då han spelade i Asplöven. Den säsongen i Hockeyallsvenskan var desto starkare med 21 mål och 22 assister.

"Vi tittade på ”Slava” redan förra året efter sin fina säsong i Asplöven med 21 mål och 22 assist. Han var en av Hockeyallsvenskans mer framträdande spelare men då var Luleå före oss", sade sportchef Challe Berglund om värvningen. "Det finns en klar utvecklingspotential i honom. Han har bevisat att han definitivt tillhör toppen i Hockeyallsvenskan och har mycket av det som krävs för att göra ett bra jobb i SHL. Han kan användas antingen som center eller som ytterforward och kan användas i alla spelformer. Han har bra storlek och spelförståelse."

Det är svårt att veta med hundra procent, men det verkar som om detta är den första ryska spelaren i Djurgårdens historia. Överlag så brukar det inte vimla om ryssar i svensk hockey, som oftast har bättre alternativ i hemlandet.

Det är svårt att säga vilken roll Trukhno kommer att få i Djurgården. Efter att klubben nobbat både Dustin Johner och Jens Jakobs steg förhoppningarna om att de letade efter ledande spelare till en förstakedja. Denna värvning sätter ett stort frågetecken kring hela truppen. Frågan hur många spelare som ska lånas ut cirkulerar inte längre kring tre-fyra utan snarare fem-sex spelare.

"Nu när vi gjort klart med "Slava" har vi kommit ännu en bit på vägen med lagbygget. Men ännu återstår några viktiga pusselbitar innan vi är klara", sade Challe Berglund.

Robin Matteborobin.mattebo[at]gmail.com2014-05-16 18:18:46
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen