0 - 5

En märklig match

Matchbilden och resultatet speglar inte varandra i kvällens match i Hägglunds Arena

MoDo och Luleå har sitt första möte för säsongen denna lördagskväll, tidigare år har det varit upplagt för ett tätt, målsnålt möte men verkligen inte den här gången.

Det är helt öppna spjäll i den första perioden och lagen byter chanser med varandra, så man får konstant sitta på helspänn och vänta på vad som kommer härnäst. Båda lagen har några längre anfall, och MoDo är inne i en bra period när pucken åker ur zonen och Måns Carlsson åker felvänd och tappar pucken och måste fälla sin kille för att inte få ett rent friläge mot sig (det hade varit ett par såna för Luleå tidigare). Linus Omark vill i powerplayet, som alla vet, åka runt målet och leta en passning och han får göra just detta ostört i lugn och ro och med lite medstuds går pucken fram till en medspelare som gör första periodens enda mål.

I den andra perioden är MoDo till största delen det bättre laget men man får ingen utdelning trots en del heta chanser. Kedjeformationerna som bytts till dagens match hittar kemi på ett helt annat sätt än man gjort tidigare, och man får förflyttningar på försvaret på ett helt annat sätt än dom senaste matcherna. Man sitter dock och svär åt domarna som missar en solklar utvisning när Johan Södergran rivs ner, och i spelvändningen efter kommer Luleå tre mot två och kan utnyttja läget till att sätta 0-2. MoDo fortsätter jobba och skapa lägen men det vill sig inte. Till skillnad från förra matchen skjuter man mycket mer, och man skapar öppna lägen men skjuter rakt på målvakten som inte behöver jobba allt för hårt för räddningarna.

Så också i tredje periodens inledning när Winberg blir väldigt öppen men skottet sitter i bröstet på målvakten. Hemmalaget fortsätter ha ett litet övertag i tredje men med lite mer än halva perioden kvar får Måns Carlsson sin andra utvisning för kvällen, denna gång 2+2 för hög klubba vilket ger Luleå ett längre powerplay. Jasek får ett bra läge i boxplay men skjuter rakt på målvakten i spelvändningen. MoDo dödar utvisningen, men Luleå dödar matchen när man gör 0-3 som godkänns efter videogranskning. Med över 5 minuter kvar plockas keepern Lehtinen ut i hopp om att man ska kunna bygga lite mer tryck framåt. Det slutar med att man får ett till mål i baken till 0-4.

Med några sekunder kvar blir det 0-5, ett resultat som verkligen inte speglade matchbilden. Ett stort steg framåt spelmässigt men man gör ju inga mål, så det är klart att det inte är en bra känsla man tar med sig från denna match ändå.