Behrn Arena, 2024-10-24 19:00

Örebro - Växjö

En match där Växjö söker svar

En match där Växjö söker svar

Ett spännande möte där både Växjö och Örebro kommer vissa vad dem står

På torsdags kvällen kommer Växjö och Örebro mötas för första gången den här säsongen. En match där båda lagen kommer från seger. 

Växjö kommer från en 1-0 seger mot frölunda där dem spelade deras bästa match för hela säsongen så här långt. En match där allt stämde, men offensiven och powerplay fortsätter vara ett problem för Växjö. Växjö har bara 11,5% i powerplay ligan bara Modo har sämre än Växjö. Örebro har inte det problemet, dem har ett av ligans bästa powerplay med 26,9%. 

Kolla man på boxplay så har Växjö betydligt bättre siffror i den spelformen där det sett bra ut de senaste matcherna. Örebro har också fina siffror i boxplay. Båda lagen kommer från en seger som jag skrev i inledningen, men de har varit upp och ner för både Växjö och Örebro i SHL starten Speciellt för Växjö där det inte alls sett bra ut i många stunder. Tänker främst på skelleftå borta. Dock har spelet sett bättre ut för både Växjö och Örebro de senaste matcherna så de ska blir en spännade match att följa. 

 Växjö måste undvika allt för många utvisningar för annars kommer Örebro ta vara på det. Speciellt nu när Kalle Kossila har kommit in i Örebro laget. 

Avslutningsvis så kommer det att var en spännade match att ser på för att båda lagen ska vissa vad dem står. Klara Växjö av att följa upp en seger med en till seger och kommer Örebros fina powerplay fortsätta. 

Tack för er tid. 

Simon ThomySimonThomy032024-10-23 15:55:00
Author

Fler artiklar om Växjö