6 - 1

"En ren överkörning"

Spaningslista från Brynäs övertygande seger mot Almtuna.

Ledning

Matchens inledande minuter var något trevande och båda lagen hade svårt att komma igång. Brynäs fick chansen att spela powerplay och det hjälpte inte bara laget att komma igång med spelet, utan det resulterade även i matchens första mål. Jack Kopacka sköt ett skott som Almtunas målvakt Jörgen Hanneborg släppte en retur på. Linus Ölund reagerade snabbt och kunde, på volley, knacka in pucken i ett öppet mål. 1-0 på tavlan och det var såklart skönt för Brynäs att göra matchens första mål. Tiden för detta var 07:30.

Här gick det undan

Efter 16:18 ökade Brynäs på sin ledning till 2-0. En envis Oskar Kvist pressade sig fram och bland all trafik framför mål, lyckades han skjuta in pucken i mål. Här hade Kvist lite tur med studsar och det kan klassas som ett riktigt “skitmål”, men han var lika glad för det.

Bara 22 sekunder senare gjorde hemmalaget också 3-0. Den här gången var det Jacob Blomqvist som med ett skickligt avslut skickade in pucken i mål. De här snabba målen var ett resultat av att Brynäs hade lyft sig och presterade på en bra nivå. Noterbart vid 3-0, var att junioren Albin Udd fick en assist. Detta var hans första poäng i A-laget och Udd visar att han vill fortsätta spela på den här nivån.

Trygg inledning

Ställningen var alltså 3-0 efter den första perioden och det kändes bra för Brynäs del. Som jag nämnde tidigare var de inledande minuterna inte så blixtrande, men i samband med 1-0 kom Brynäs igång med ett snabbare och bättre spel. Hemmalaget kändes trygga med sin ledning in till den första pausen. Det gällde dock att fortsätta spela samma spel och inte slappna av. Almtuna är nämligen ett lag som kan utnyttja slarvigt spel och de älskar att förstöra tillställningen för sina motståndare.

Spiken i kistan?

Brynäs inledde den andra perioden på ett dominerande sätt och drog ifrån Almtuna målmässigt. Hemmalaget fick chansen att spela powerplay i 5 mot 3 och då small det till, två gånger om.

Efter 07:01 skickade Miks Indrasis in 4-0 i ett öppet mål, assisterad av Johannes Kinnvall och Anton Rödin. Brynäs fick alltså fortsätta spela powerplay och 37 sekunder senare kom också 5-0. Linus Ölund tog tillvara på en retur från Greg Scotts skott och därmed gjorde han sitt andra mål för kvällen. I samband med 5-0 bytte Almtuna målvakt. Ut med Jörgen Hanneborg och in med Oliver Håkansson.

Överkörning

Mitt under den andra perioden ökade Brynäs på till 6-0 när Anton Rödin gjorde sitt tionde mål för säsongen. 6-0 var också ställningen när den andra perioden var färdigspelad. Det här var en ren överkörning, för att tala klarspråk. Brynäs vann skotten med 21-4 i den andra perioden och det är ytterligare en indikation på hur överlägsna hemmalaget var. Brynäs var det klart bättre laget på samtliga delar av isen.

Seger

Den tredje perioden blev lite av en transportsträcka som skulle klaras av. Brynäs fortsatte visserligen att försöka spela framåt, men man körde kanske inte riktigt på fullt ut i alla situationer. Det behövde man ju å andra sidan inte göra heller. Brynäs målvakt Damian Clara var nära på att hålla nollan, men med tre minuter kvar fick han tyvärr släppa en puck förbi sig. Almtunas 6-1 reducering gjordes av Marcus Karlström.

Brynäs gjorde väldigt mycket bra saker i den här matchen. Försvarsspelet såg säkert ut och offensivt behöver man nästan inte säga så mycket. Ett snabbt och kreativt spel gjorde att Almtuna i stort sett hela tiden låg steget efter. Gästerna från Uppsala är visserligen inte ett topplag, men den här överkörningen är ändå imponerande. Brynäs och deras supportrar kan känna sig nöjda med den här matchen och blicka fram mot nästa. Den spelas nu på måndag, hemma mot Kalmar.

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952023-12-15 21:54:00