Erik Källgren: "Jag har bara positiva saker att säga"
En fullt fokuserad Erik Källgren under matchen mot Malmö.

Erik Källgren: "Jag har bara positiva saker att säga"

SvenskaFans har pratat med Brynäs nya stjärnmålvakt.

I Brynäs senaste match besegrades Malmö med 2-1 efter förlängning. Det blev en speciell match med olika ansikten. Lagets målvakt Erik Källgren var glad för att det blev en seger tillslut.

– Det var en tight match, med två olika ansikten. Jag tycker att vi dominerar i den andra perioden, medans de har mer puck och lägen i tredje. Det var en jämn match och jag är jätteglad för att vi tar två poäng.

I bortamatchen mot Växjö utgick han skadad. Hemma mot Malmö var Erik Källgren tillbaka i kassen igen.

– Det kändes bra. Jag känner mig 100% i kroppen nu. Det är jag jätteglad för.

Mot Malmö stod Erik för en väldigt bra insats. Framför allt i den tredje perioden när gästerna verkligen pressade tillbaka Brynäs.

– I första perioden var det ju hyfsat jämt, medans vi hade ett superbra tryck i den andra perioden och skapade bra lägen. Då fick jag egentligen bara stå och titta och försöka hålla mig i matchen. Som du säger tar dem över lite i tredje. Det kändes ändå bra och jag hade en del bra räddningar. Det var superskönt att vi vann i förlängningen.

Erik Källgren är till den här säsongen tillbaka i svensk hockey igen, efter några år borta i Nordamerika. Omställningen att gå tillbaka till hockeyn här och den större rinken, är något han tagit med ro.

– Jag tycker faktiskt inte att det har varit någon större omställning. Allting har bara varit positivt. Det var skönt att vara här och träna med laget hela sommaren, samt att jag fick lära känna alla i och runt laget. Jag har kommit på plats utanför isen också. Jag tycker inte att det är någon större omställning, rent hockeymässigt. Det är mycket som är positivt med att vara tillbaka i Sverige.

Tillbaka i Sverige föll Eriks klubbval på Brynäs. Här har han en väldigt positiv känsla kring laget, men även Gävle som stad.

– Jag trivs superbra, vilket jag har sagt från första dagen jag var här. Jag trivs med laget och jag och min fru trivs jättebra i stan. Jag har bara positiva saker att säga om laget och Gävle som stad.

Brynäs har som nykomlingar haft en positiv inledning på säsongen. Det återspeglar sig bland annat i lagmoralen.

– Vi har en bra lagmoral. Vi är en tight och bra grupp och det är en hög tävlingsnivå, både på träning och match. Att vinna matcher är såklart otroligt bra för lagkänslan. Jag är glad för sättet vi har börjat säsongen och det är bara att fortsätta jobba hårt varje dag.

 

Daniel Westergrend_westergren_95@hotmail.comTwitter: @dane_19952024-10-14 06:11:00
Author

Fler artiklar om Brynäs

Krönika: En rivalitet som livnär sig på historien