Experten: ”Det gynnar inte Djurgården”
Niklas Wikegård är kritisk mot att åtta DIF-spelare är uttagna i Tre Kronor.

Experten: ”Det gynnar inte Djurgården”

Många blev chockad när hela åtta spelare från Djurgården togs ut till Channel One Cup. Experten Niklas Wikegård tror att det kan slå tillbaka hårt på laget. – Jag tror inte det gynnar ett lag som Djurgården över tid, säger han i sin egen videoblogg.

Adam Reideborn, Tom Nilsson, Jesper Pettersson, Jakob Lilja, Daniel Brodin, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson och Axel Jonsson-Fjällby. Där är alla DIF-spelarna som har blivit uttagna till Channel One Cup som avgörs i Ryssland 13-16 december.
   En siffra som självklart är smickrande för klubben. Men många ställer sig kritiska till att så många djurgårdare får chansen under en och samma turnering. En som undrar hur tankegången från Djurgårdens sida har gått är Niklas Wikegård.

"Förstör allting – det blir bara skit"
Experten – som har ett förflutet i klubben som tränare – är säker på att uttagningen kan bita Djurgården hårt i svansen. Och han undrar hur Djurgården kunde gå med att släppa så många spelare till landslaget.
   – Det förstör ju allting. Djurgården har ett antal spelare i juniorlandslaget, man har några skadade spelare, man har åtta man i landslaget. Det blir bara skit den tid som det blir träningar hemma. Ursäkta juniorerna, ni är jätteduktiga. Men det blir absolut inte på den nivå man behöver bedriva träningen, säger Wikegård i sin videoblogg.

Ställer sig frågan till uttagningen 
Han fortsätter:
   – Hur har dialogen gått? Har Robban Ohlsson sagt: ”Ta så många ni kan, vi har ändå så många skadade så det blir ändå bara dålig kvalité. Det är bättre att de kör med dig och får lite snurr på en EHT-turnering”, säger han i sin videoblogg.
   Experten är inne på att det stjälper mer än det hjälper.
   – Jag kan tycka att det där demoraliserar litegrann. Antingen är jag gammelmodig, jag vet inte. Djurgården är big business, Djurgården Hockey är viktigt för enormt massor av människor. Finns det inte andra spelare som är likvärdiga med flera av spelarna i Djurgården så att man inte belastar ett lag? frågar han sig.

Tror inte det gynnar Djurgården 
Wikegård fortsätter sitt resonemang:
   – Jag ställer frågan. Det är märkligt hur det har blivit när man bara ska visa upp sig. Jag förstår att åka iväg och spela en EHT-turnering är några snäpp till, allting går lite snabbare, allting är lite svårare. Jag har själv stått i båset, jag vet att det är så, säger han och fortsätter:
   – Åtta spelare med i Tre Kronor. Det blir inte mycket kvar att träna på. Och Djurgården Hockey har fallit som en sten i SHL. Tuffa skador. Jag tror inte det gynnar ett lag som Djurgården över tid.

Läs även: Veckans hiss och diss

Anton Högsander2018-12-04 15:30:00
Author

Fler artiklar om Djurgården

Endast en poäng efter en fin inledning - igen