Färjestad värvar finländsk center
Färjestad har tillslut hittat centern som gör lagbygget komplett, 35-årige Niklas Fogström.

Färjestad värvar finländsk center

En lång väntan för FBK-fansen är över, nu står det nämligen klart att man värvat en center. Det handlar om den finländska centern Niklas Fogström som är 35 år och ansluter närmast från Linköping.

 
Färjestad har länge varit ute efter en center som skulle göra lagbygget komplett och den sista pusselbiten in blev alltså Niklas Fogström som inte är något nytt namn i hockeysverige. Han har nämligen spelat åtta och ett halvt år i Sverige för Mora, Luleå och nu senast i Linköping.

Att Färjestad var ute efter ett kanske lite större namn gör inte sportchefen Peter Jakobsson någon hemlighet av.
– Vi hade lite andra namn i tankarna, men de valde att stanna kvar i NHL. Med det sagt så känner vi oss dock jättenöjda med den trupp vi nu kommer att starta säsongen med. Det kan ju hända grejer längs vägen, men det får vi ta då, säger Jakobsson till Färjestads officiella hemsida.

Om man ser till vad Fogström producerat sedan han kom till Sverige går att hitta 199 poäng på 268 matcher i Hockeyallsvenskan och även 86 poäng på 263 SHL-matcher.

Fogström säger detta om att skriva på för Färjestad till klubbens officiella hemsida.
– Känner mig stolt över att Färjestad hörde av sig. Vi tittade lite på Tyskland och Österrike, men när Peter Jakobsson hörde av sig så var det inget att fundera på, säger Fogström.

Fogström har skrivit ett kontrakt på ett år med option på ytterligare ett år och kommer bära nummer 36.

Daniel Rehn2017-06-30 11:44:06
Author

Fler artiklar om Färjestad