Fem frågor efter galna dramat
Marcus Krüger stod för två målgivande passningar som var otroligt läckra.

Fem frågor efter galna dramat

Med endast 0,4 sekunder kvar av första förlängningsperioden klev Linus Klasen fram och satte 4–3-målet efter en magisk passning från Marcus Krüger. Här är fem frågor efter segern som innebär 2–0 i matcher.

Kan det blir mer drama?
En sak kommer alltid att vara säker. Med Linus Klasen på isen kan precis vad som helst hända. Med bara några få sekunder kvar vände Djurgården snabbt på spelet, Marcus Krüger bromsade upp och fick – på något fullständigt utomjordiskt sätt – fram pucken till en helt fri Klasen. Och hela Hovet fullständigt exploderade. 0,4 sekunder kommer att stanna kvar länge hos alla djurgårdare. Det här var en stund när sporten visade sig från sin allra bästa sida. Det var bara att kapitulera inför alla känslor.

Vad händer i powerplay?
I första matchen var Djurgårdens effektivitet slående, men spelmässigt fanns det faktiskt mer att önska. I andra mötet så höll hemmalaget i taktpinnen på ett helt annat sätt, speciellt i mittperioden så sköljde stockholmarna över motståndet rejält. Men den här gången saknades effektiviteten, inte minst i powerplay. DIF hade förtvivlat svårt att ens etablera tryck i anfallszonen – och Linus Klasen hade det jobbigt i spelformen med flera felpass. Här finns det rejält med förbättringspotential.

Varför har det dröjt så?
I första kvartsfinalmötet slog han till med 1+2. Och i det andra mötet på Hovet så fortsatte Daniel Brodin att visa vägen. Även om det inte blev några poäng från hans klubba den här gången, så var han lysande i sitt attackspel. Och vid ett par tillfällen trampade han så intensivt att motståndarna tvingades ta två utvisningar. Han är som pånyttfödd, det finns knappt några likheter kvar med den trötta version han visade upp under grundserien och den han är nu. Bäst när det verkligen gäller? Jotack!

Vad innebär segern?
Nej, nog fan vågar man inte jinxa något. Men med två raka segrar har Djurgården satt sig i ett förträffligt utgångsläge inför fortsättningen av den här kvartsfinalserien. Och 0,4 sekunder kvar! Det måste vara rätt så psykologiskt jobbigt för Björklöven att smälta. Nu vänder matchserien till Umeå för två raka möten där och känslan är självklart att Djurgården kommer att göra allt för att gå på knock direkt nu på fredag. Ett 0–3-underläge skulle vara en gigantisk uppförsbacke för Björklöven att hantera.

Hur är status i laget?
Efter det fula yxhugget mot Alexander Ytterells knäveck fanns det frågetecken kring backens medverkan under onsdagen. Men efter mycket om och men var han ombytt och klar och körde järnet. Någon som dock fortsatt saknades var Daniel Glad, som enligt HockeyNews har siktet inställt på fredag istället. Dessutom har Calle Odelius tagit en snabbtur till New York i hopp om att få grönt ljus för att spela så snart som möjligt. Annars återfinns fortfarande John Norman och Adrian Carnebo på skadelistan.

Anton Högsander2024-03-20 23:13:00
Author

Fler artiklar om Djurgården