Monitor ERP Arena, 2024-10-14 19:00

Brynäs - MoDo
5 - 2

Fem punkter: Brynäs–MoDo

Brynäs tog emot MoDo och vann med 5–2 och tog därmed ett skutt uppåt i tabellen. Här är fem punkter från matchen.

Det går fort i hockey
När Jack Kopacka skrinnade fram på högerkanten och sköt 2–0 på klassiskt Kopacka-manér tidigt i andra perioden trodde många att matchen var över. Alla utom MoDo – som till dess inte haft mycket att säga till om.
Bortalaget blixtrade till när halva matchen var spelad och gjorde två mål på mindre än en minut. När kvitteringsmålet var ett faktum blev Simon Bertilsson så förbannad att han slog klubban i (minst) tusen bitar.
Att Brynäs sedan fick in 3–2 innan perioden var slut kom som en skänk från ovan.

D’Astous – tillbaka med besked
Efter att ha avtjänat den två matcher långa avstängningen var Charles-Édouard D’Astous tillbaka på isen och bildade backpar med Victor Söderström. Den kanadensiske backen var en av isens främsta. Han spelade i alla spelformer och gjorde det med bravur.

Andrakedjans framgång
Brynäs vann med 5–2 till slut. Rättvist, till slut. När Bobby Trivigno styrde in 4–2 tidigt i tredje orkade inte MoDo resa sig en gång till. Leverans från tredjekedjan – check.
Men den här kvällen var det andrakedjan som stod för flest poäng. Jordan Schroeder gjorde ett, Oskar Lindblom två och Anton Rödin tre. Även i lördags mot Malmö spelade kedjan bra, men nu kom utdelningen också.

Så gick tränarsnacket
Brynäs skickade fram assisterande tränaren Anders “Masken” Carlsson på presskonferensen.

– “Gälla” var lite trött bara, sa Carlsson.

– Vi visste att MoDo är bra i omställningsspelet, det har vi sett när vi scoutat. Vi har bra kontroll på det i första och halva andra perioden, sedan börjar vi fuska. De hade kunnat göra trean där.

Mattias Karlin tyckte att hans lag gjorde många misstag.

– Vi hittade en jäkla energi och hade tagit över, så gör vi en “groda” på 3–2-målet. Det blir fyra, fem fel där. Det har varit vårt problem stundtals, att när vi gör fel så gör vi många fel i rad.

Tuffa Brynäs
Brynäs har överlag haft stark defensiv och tillhör lagen som har släppt in minst antal mål. Man har en tuff defensiv också, det ska fastslås. Laget har nämligen delat ut flest tacklingar i serien efter nio matcher. Att en spelare som Simon Bertilsson ligger högt upp i tacklingsligan förvånar ingen. Men att Bobby Trivigno skuggar tätt därefter kanske inte lika många hade koll på.