Löfbergs Arena, 2024-10-26 15:15

Färjestad - MoDo
2 - 1

Förlust i Karlstad

Efter en bättre insats defensivt men blekt offensivt spel blev det förlust mot Färjestad för MoDo

MoDo spelar en bra förstaperiod på bortaplan mot Färjestad, man släpper till en del skott men släpper inte till dom livsfarliga lägena. Man ligger oftast rätt i banan, styrspelar på ett bra vis och utöver kedjan med Ranta-True-Södergran tänker man defensiv på ett korrekt sätt och jobbar klart situationen innan man byter eller försöker sticks på offensiven. Dessutom spelar Olle Eriksson Ek stabilt i målet.

Det blir en bra start på den andra perioden när Mattias Norlinder sätter 1-0 för MoDo, men sedan tar det roliga slut. Hemmalaget får ett antal powerplay pga MoDo-utvisningar, och där är Färjestad giftiga. Dom lyckas utnyttja två powerplay och ta ledningen med 2-1 innan perioden är slut. Alexander True får ett öppet läge i periodens avslutning med lyckas inte gå iväg något skott, synd eftersom det är svårt att skapa såna öppna lägen mot FBK.

Matchen slutar 2-1 till hemmalaget Färjestad. MoDo försöker skapa något i tredje perioden, har bra tryck och får FBK att ta en timeout i tredje, sen efter det blir det tyvärr inte samma flow i anfallszonen utan man får förlita sig på egna initiativ och det funkar tyvärr inte. Den sista pushen för kvittering vill inte riktigt komma, utan resultatet på tavlan blir samma som efter två perioder.

MoDos offensiva spets är tyvärr otroligt osynliga idag, och det är mest Norlinder och Ranta som står för kreativiteten framåt och dom blev på tok för ensamma. Olle Eriksson Ek ska inte lastas för något av målen utan han gjorde en bra insats mellan stolparna. Övriga vill man se lyfta sig något snäpp till nästa match på tisdag.